Kontrolieriai prašo daugiau pajėgų

Klaipėdos savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba nuo kitų metų prašo jai skirti dar vieną etatą. Prisidėjus naujų funkcijų, įstaigai sudėtinga kokybiškai atlikti savo darbą.

Klaipėdos savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba nuo kitų metų prašo jai skirti dar vieną etatą. Prisidėjus naujų funkcijų, įstaigai sudėtinga kokybiškai atlikti savo darbą.

Uostamiesčio Savivaldybės kontrolės ir audito tarnyboje dabar dirba septyni darbuotojai. Prašoma, kad nuo sausio pirmos dienos miesto valdžia skirtų dar vieną etatą.

Tačiau net ir toks papildymas įstaigai nebūtų didelė paguoda. Skaičiuojama, kad tarnybai tam, jog būtų galima kokybiškai atlikti darbą, reikėtų du kartus daugiau specialistų nei dabar.

"Formulė, pagal kurią prieš penkerius metus buvo skaičiuojama, kiek įstaigai reikėtų darbuotojų, dar nėra patvirtinta. Tai turi padaryti Seimas. Dabar formulė yra nugulusi stalčiuose. Mano skaičiavimu, optimalus specialistų skaičius, kad galėtume dirbti kokybiškai, turėtų būti 11", – sakė Klaipėdos savivaldybės kontrolierė Daiva Čeporiūtė.

Pasak jos, tarnyba nespėti atlikti savo darbų negali. Tačiau kadangi trūksta darbuotojų, nukenčia audito kokybė. Į tai dėmesį atkreipia ir Valstybės kontrolė.

"Pastaroji kasmet analizuoja mūsų tarnybą ir pateikia išvadas. Kiekvienais metais Valstybės kontrolė atkreipia dėmesį, jog reikia didinti savivaldybių kontrolės ir audito tarnybas. Yra tokių savivaldybių, kurių tarnybose dirba tik po vieną kontrolierių. Jam tenka labai didelis krūvis", – dėstė kontrolierė.

D.Čeporiūtė atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu tarnybai prisidėjo daug naujų funkcijų.

"Išaugo kiekvieno darbuotojo krūvis. Tikimės, kad mums bus skirta bent vienas etatas", – vylėsi kontrolierė.

Skaičiuojama, kad tarnybos išlaidos dėl dar vieno etato išaugtų 14 tūkst. eurų. Šiemet tarnybai buvo skirta 130,2 tūkst. eurų.

Šį klausimą vakar svarstė miesto tarybos Finansų ir ekonomikos bei Kontrolės komitetų nariai. Pastarajam taip pat buvo pristatyta, kaip kontrolieriams sekasi įgyvendinti šių metų veiklos planą.

"Beveik viskas atlikta. Liko tik baigti auditą įmonėje "Gatvių apšvietimas". Jo išvados turi būti paskelbtos iki gruodžio 1-osios. Planas vykdomas sėkmingai", – pabrėžė kontrolierė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aneri

Aneri portretas
Tokie kontrolierių skyriai laisvės ir demokratijos laikais visiškai nereikalingi. Kažkas(protingesnis) yra pasakęs---jei matai, kad nieko negali pakeisti---mauk į požemį :) Tad apsiraminkit mergaitės----------nereikia jums tų kadrį

Str.

Str. portretas
Šitas skyrius dirba bene daugiausiai.Jam prilygsta nebent ,,Vintilaitės bataljonas"(miesto tvarkos skyrius).Vistik būtent Čeporiutės skyriui būtina turėti daugiau darbuotoju.Mažiausiai 4vnt.Nes tiesiog fiziškai jie negali susidoroti su užkrautu darbo krūviu..O gal specialiai savivaldybės gudručiai-,,plovėjai" suinteresuoti, kad šis skyrius nebūtų stiprus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių