Pereiti į pagrindinį turinį

Korupcijos dėžutėse – miesto problemos

2015-01-22 11:54
Paradoksas: dėžutėse, skirtose pranešimams apie korupciją, dažniausiai randami klaipėdiečių pastebėjimai apie bėdas mieste.
Paradoksas: dėžutėse, skirtose pranešimams apie korupciją, dažniausiai randami klaipėdiečių pastebėjimai apie bėdas mieste. / Vytauto Petriko nuotr.

Uostamiesčio savivaldybėje įrengtos dėžutės, į kurias galima įmesti skundą dėl galimos korupcijos apraiškų, tuščios nestovi. Tiesa, gyventojai jas dažniau užpildo laiškais, kuriuose akcentuojamos miesto problemos.

Apie korupcinius valdininkų veiksmus gyventojai gali pranešti anoniminiu pasitikėjimo telefonu arba pranešimą įmesti į tam skirtas dėžutes. Jos įrengtos Klaipėdos savivaldybės administracijos pastate  ir miesto rotušėje.

Specialistų teigimu, jos tuščios nestovi. Laiškų, kaltinančių savivaldybės klerkus, pasitaiko, tačiau per 2013 ir 2014 m. pranešimų apie galimus korupcinius veiksmus nebūta.

"Skundų gauname tikrai nemažai, tačiau jie nėra susiję su galimais korupcijos atvejais", – patikino Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas.

Per minėtą laiką uostamiesčio savivaldybei nė karto neteko informacijos perduoti Specialiųjų tyrimų tarnybai.

Pašnekovo teigimu, dažniausiai klaipėdiečiai skundžiasi savivaldybės administracijos darbuotojų neveiksnumu, keiksnoja juos dėl laiku nepašalinamų pavojų keliančių medžių, netvarkomų šiukšlynų ar kitų panašių problemų.

"Tokius pranešimus mes siunčiame atskiriems savivaldybės padaliniams pagal jų kompetenciją. Dažniausiai tai būna Miesto ūkio departamentas", – konstatavo A.Kačalinas.

Gavę pranešimą savivaldybės darbuotojai patikrina skunde išdėstytą informaciją ir imasi problemą spręsti. Gyventojai apie tai atskirai nėra informuojami, mat skundai – anonimiški.

Teisės skyriaus vedėjas pastebėjo, kad neretai pasitaiko ir tokių pranešimų, kai gyventojai skundžia kitus klaipėdiečius dėl mokesčių slėpimo ar neteisėtos prekybos degalais.

Tokius pranešimus savivaldybė perduoda teisėsaugos institucijoms, nes spręsti imasi tik su savivaldybės funkcijomis susijusias problemas.

Praėjusiais metais į dėžutes klaipėdiečiai įmetė penkis skundus, o anoniminiu telefonu skambino apie 300 kartų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų