Netekčių daugėja: kovą su koronavirusu pralaimėjo dar du Klaipėdos medikai

  • Teksto dydis:

COVID-19 nusinešė dar dviejų pajūrio medikų gyvybes. Klaipėdos jūrininkų ligoninė pranešė, kad nuo koronaviruso mirė 63-uosius metus ėjęs gydytojas kardiologas Vytautas Vasiliauskas, o Respublikinė Klaipėdos ligoninė informavo, kad kovą su virusu pralaimėjo ir psichiatrijos filialo darbuotojas Viačeslav Cepajev.

Apie V. Vasiliausko mirtį ligoninė pranešė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Su giliu liūdesiu pranešame, kad 2021 metų sausio 27 dieną netekome kolegos, gydytojo kardiologo Vytauto Vasiliausko. Po ilgos ir atkaklios kovos jis vis dėlto pralaimėjo kovą su koronavirusu.

63-uosius gyvenimo metus ėjęs kolega, trečdalį savo gyvenimo susiejo su Klaipėdos jūrininkų ligonine. Po studijų Kauno medicinos institute Vytautas nuėjo turiningą visuomeninį ir profesinį kelią. Vytautas buvo pirmosios Klaipėdos miesto tarybos deputatas. Daugelį metų dirbo Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, buvo jos vyriausiuoju gydytoju, dirbo anesteziologu, kardiologu, o nuo 2000-ųjų savo profesinį kelią susiejo su mūsų ligonine.

Gydytojo profesionalumas ne kartą įvertintas ne tik ligoninės vadovo, bet ir sveikatos apsaugos ministro padėkomis, jį mylėjo pacientai ir kolegos. Nuoširdžiausią užuojautą reiškiame jo seseriai, visiems Vytautą pažinojusiems ir branginusiems žmonėms“, – rašė ligoninės bendruomenė.

Respublikinė Klaipėdos ligoninė informavo ir apie dar vieną mirtį nuo COVID-19 infekcijos. Psichiatrijos filialas neteko ir dar vieno savo darbuotojo – V. Cepajev.

Vyras dirbo Ūmios psichiatrijos skyriuje pagalbiniu darbuotoju.

„Viačeslav buvo labai vertinamas kolegų ir pacientų, kaip geras, pareigingas, atsakingas ir puikų humoro jausmą turintis žmogus ir darbuotojas“, – rašoma viešame įraše.

Iš viso per dieną pranešta apie keturias Klaipėdos krašto medikų mirtis. Primename, kad Lietuvos slaugos specialistų organizacija, kiek anksčiau, paskelbė, jog nuo viruso mirė Klaipėdos krašto slaugytojos Irena Kontrimienė ir Sigita Januškienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomūs tie litovcų vardai

Įdomūs tie litovcų vardai portretas
Vasilij Čepajev... Įdomiai čia. O Ankos pulemiotčicos ten su juo nebuvo?

To " o kodel"

To " o kodel" portretas
O kodėl debilai neuždaryti durnyne?

Anonimas

Anonimas portretas
labai gaila žmoniu, tik kodėl nepranešama, kokiomis šalutinėmis ligomis jie sirgo?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių