Kovo 11-ąją nepriklausomybė įgavo kitų spalvų

Šiemet Lietuvos Nepriklausomybės dienos šventimas buvo neatsiejamas nuo įvykių Ukrainoje, kur ši laisvės trokštanti šalis siekia apsiginti nuo agresorių, mokėdami pačia brangiausia kaina – savo žmonių krauju ir gyvybėmis. Todėl Kovo 11-osios renginiai Klaipėdoje šiemet nuspalvinti ne tik lietuviškomis trispalvėmis, bet ir nacionalinėmis Ukrainos vėliavos spalvomis.

Solidarumas – visame mieste

Nepriklausomybės atkūrimo dieną Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas dienraščiui pabrėžė, kad ši diena labai ypatinga, nes panašus jausmas buvo prieš 32-ejus metus atkūrus Nepriklausomą Lietuvos valstybę.

"Tada situacija buvo įtempta ir grėsminga, šiandien mes jau esame gerokai saugesni. Tačiau dabar, kaip niekad iki šiol, turime jausti atsakomybę ir už tai, kas vyksta Ukrainoje, nes ten šiandien kova vyksta už tą pačią laisvę, kurią ir mes kažkada sukūrėme. Ten iš žmonių nori atimti tai, ką mes jau turime. Todėl negali būti kalbų, kad toli nuo mūsų – ne mūsų ar mums nepavojinga", – teigė V.Grubliauskas.

Solidarumas su Ukraina, šiemet minint Kovo 11-ąją, buvo jaučiamas visame mieste, net kiekvienoje Klaipėdos mokykloje.

"Šių metų Kovo 11-osios šventė ypatinga tuo, kad yra tam tikras fonas. Ir norisi pabrėžti, ką reiškia, kai mes turime taiką, laisvę ir nepriklausomybę. Todėl ši šventė yra labiau jaudinanti nei įprastai", – prieš savo auklėtinių ceremoniją kalbėjo Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos vadovė Gražina Skunčikienė.

Rikiuotė: Klaipėdos jūrų kadetų mokykloje šventinis Kovo 11-osios renginys prasidėjo iškilminga rikiuote ir lietuviškos trispalvės pakėlimu.

"Aš esu vėliava"

Šventės proga uostamiesčio pradinukai iš "Gilijos" mokyklos, šokdami masinį šokį, taip pat išreiškė savo solidarumą su kovojančia Ukraina ir ypač nuo karo kenčiančiais vaikais.

Tada situacija tada buvo įtempta ir grėsminga, šiandien mes jau esame gerokai saugesni. Tačiau dabar, kaip niekad iki šiol, turime jausti atsakomybę ir už tai, kas vyksta Ukrainoje.

Pasak mokyklos šokių mokytojo Rolando Stonio šį sykį iniciatyvą parodė mokyklos trečiokai ir ketvirtokai, kurie jau buvo šokę masinį šokį ankstesniais metais minint Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

"Vaikai man sako, kad reikėtų palaikyti už savo laisvę kovojančios Ukrainos žmones ir ypač kenčiančius vaikus. Tai iš tikrųjų buvo trečiokų ir ketvirtokų iniciatyva. Pasitelkėme jau parengtą choreografiją, išmokėme visus mokyklos vaikus šokti šokį pagal Vido Bareikio dainą "Aš esu vėliava". Ši mūsų akcija skirta ne tik Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, bet ir solidarumui su Ukraina", – kalbėjo mokytojas.

Flashmobų – masinio šokio tradicija "Gilijos" mokykloje gyvuoja jau ne vienerius metus.

Tradicija: "Gilijos" pradinės mokyklos kieme Lietuvos Nepriklausomybės dienos proga vaikai šoko masinį šokį pagal V.Bareikio dainą "Aš esu vėliava".

Vaikams tai didelis įvykis, kai Kovo 11-ąją švenčia visa mokyklos bendruomenė.

Dar vienas koncertas Lietuvos nepriklausomybės dienai – "Mes – tavo vaikai" vyko Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro naujojoje salėje.

Iškilmės: Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro auklėtiniai Kovo 11-ąją paminėjo šventiniu koncertu "Mes – tavo vaikai".

Aukos – ukrainiečių studentams

Klaipėdos universiteto bendruomenė Lietuvai svarbią dieną taip pat paminėjo surengdami solidarumo su Ukraina ir jos žmonėmis akciją "Laisvės barščiai".

Ukrainietiškus barščius pagal tradicinį receptą šiai akcijai gamino žinoma Klaipėdos šefė Laura Brekke.

200 porcijų barščių buvo išdalyti labai greitai. Juos skanavusieji suaukojo apie 1,8 tūkst. eurų, kurie keliaus į labdaringą studentų iš Ukrainos ir jų artimųjų paramos sąskaitą.

Parama: Klaipėdos universiteto miestelyje surengta solidarumo su Ukraina ir jos žmonėmis akcija "Laisvės barščiai", kurios metu suaukoti pinigai keliaus į labdaringą studentų iš Ukrainos paramos sąskaitą.

Šiuo metu universitete studijuoja 43 jaunuoliai iš karinių veiksmų epicentre esančio Chersono.

Prasidėjus karui, jie liko be paramos iš namų ir su didžiuliu nerimu dėl artimųjų saugumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Na jo reiktų suskaičiuoti kiek kartų skambėjo žodis lietuva ir kiek kartų žodis ukraina

Kovo 11 ,,nepriklausomybe ,, pasipuose

Kovo  11 ,,nepriklausomybe ,, pasipuose   portretas
visom vaivorykstes spalvom ....ir leisdami garsus per visas isdralint as skyles , nuruko per gatves ir laukus....

,,Kovo 11 -tosios

,,Kovo 11 -tosios portretas
nepriklausomybė įgavo labdaros sriubos spalvą":D)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

    1
  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    5
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    13
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
Daugiau straipsnių