Kretinga neįsileis Klaipėdos gyventojų?

Kretingos politikų siūlymas pribloškė rajono merą Antaną Kalnių. Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio metu buvo pasiūlyta neįsileisti į rajono savivaldybę ir jai pavaldžias įmones bei įstaigas gyventojų iš vadinamųjų juodųjų savivaldybių. Ar tai reikštų, kad į darbą negalėtų atvykti net tie, kuri vakcinuoti ir turi galimybių pasą?

Nenori klaipėdiečių?

„Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio metu tarybos narys Konstantinas Skierus pasiūlė išganingą sprendimą, cituoju: „O gal mūsų komisija galėtų priimti tokį pasiūlymą, tokį sprendimą, kad tie, kurie gyvena šiandien juodojoje zonoje, tai, pavyzdžiui, klaipėdiškiai ir dirba mūsų savivaldybės teritorijoje, kad jie dirbtų nuotolinių būdu, kad čia nevežtų to užkrato ir kad nebūtume mes irgi juodojoje zonoje, kaip Klaipėdos miestas“, – kolegą tarybos narį pacitavo rajono meras.

Tiesa, kiek vėliau jau K.Skierus savo siūlymą sušvelnino bei pasiūlė apsiriboti tik savivaldybės administracijos darbuotojais.

Gal savivaldybė persistengia ir viršija įgaliojimus?

„Mane patį išmušė iš balno. Aš negaliu suprasti tokių siūlymų. Tai supriešinimas gyventojų, kurie ir taip yra įsitempę ir dėl kiekvieno valdžios judesiuko jaučia nerimą. Tai dar gerai, kad ne visiems, gyvenantiems Klaipėdoje, uždraudė atvykti į Kretingą. Tai jau visiškai juokinga“, – šiurpo Kretingos meras.

Nepatiko replika

Po patikslinimo paaiškėjo, kad nuotoliniu būdu bus siūloma dirbti tik Kretingos savivaldybės ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojams.

„Įsivaizduokime, kas nutiktų, jei, pavyzdžiui, Klaipėdos savivaldybė priimtų sprendimą nebeįsileisti į miestą jame dirbančių kretingiškių, uždraustų mums atvykti į renginius, neleistų mums teikti paslaugų, tiekti krovinius, neįsileistų į „Akropolį“ ir t.t. Tai jau būtų absurdas. Gal savivaldybė persistengia ir viršija įgaliojimus?“ – klausė meras.

Antanas Kalnius / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kretingos rajono savivaldybės administracijas direktoriui Egidijui Viskontui nepatiko rajono mero pasisakymas.

„Bet taip pulti komentuoti, aš nežinau. Tai tik siūlymas ir jis turi pagrindo. Klaipėdos mieste fiksuoti 638 susirgimų atvejai šimtui tūkstančių gyventojų. Tai tik rekomendacinio pobūdžio siūlymas“, – aiškino E.Viskontas.

Paklausus, kokiu pagrindu tiems gyventojams, kurie laikosi šalyje nustatytos tvarkos, vakcinavosi, gali būti nurodyta nesirodyti darbe, E.Viskontas kiek sutriko.

„Protokolo dar nėra, pats sprendimas dar nėra išgrynintas, prieš pasirašydamas jį, dar paanalizuosiu. Kiekvienos įstaigos vadovas apsispręs“, – kalbėjo administracijos direktorius.

Dar žada pagalvoti

Išeitų, kad nuotoliniu būdų turės dirbti tie, kurie gyvena Klaipėdos mieste, o tie, kurie nevakcinuoti, bet gyvena Kretingoje, galės eiti į darbą?

„Nelabai suprantu, iš kur toks klausimas. Mes renkame tuos duomenis apie vakcinuotus asmenis. Bet tie, kurie gyvena Klaipėdoje, jie yra didesnės rizikos zonoje. Kodėl? Aš nežinau. Toks siūlymas gimė tarybos nariui. Taip, ir įmonėje „Kretingos vandenys“ yra apie 20 procentų nevakcinuotų darbuotojų. Dalis įstaigų dirba tik nuotoliniu būdu. Kiekviena įstaiga turės apsispręsti, administracines paslaugas gyventojai turi gauti, o mes ir taip dirbome nenuotoliniu per visą karantiną“, – kalbėjo E.Viskonatas.

Vis dėlto Kretingos savivaldybės administracijos direktorius žadėjo gerai paanalizuoti formuluočių turinį, prieš dėdamas savo parašą ant įsakymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Paskaitai komentarus ir kraupsti,kiek psichiškai nesveikų žmonių.

Anonimas

Anonimas portretas
Nera jokios ekstrimalios situacijos ir niekada nebuvo.nemokamas pdf knygas Edward Griffin 'The Creature from Jekyll island'; Gary Allen 'Rockefeller File'; 'Scenarios for Future of Technology and International Development'. Ir viskas bus susigaudyta.Lietuvius, kaip ir visus lotus 'vyriausybes' laiko uz priesus, korporacijos pilieciais ir kai yra toks verslas zmogus yra 'karve' pinigams gauti bet kokiu budu! Ka jau zmones negali savo reikalus patys tvarkytis kad vyriausybe tam reikalinga.Asmenine sveikata, asmenine ekonomika, Seiko's reikalai yra privatus dalykai I kurious vyriausybe neturi kistis, o jei kisasi tai reiskia kontroliuoja ir socializmas vystomas.Atsibudimas Gulage Archipelage bus per velus!

Lo

Lo portretas
Baikite skaldyti žmonės, mūsų tiek ne dauk liko ,o kas nori skaldyti gal skriskite su Masku i kitą planetą,Duokite mums kvepuoti ir mylėti savo artimus, taip jus užknisote visus....
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių