Kretingos dvaro parke ruošiamasi griauti sovietmečiu statytą bendrabutį

  • Teksto dydis:

Kretingos dvaro parke ruošiamasi griauti sovietmečiu statytą tarybinio ūkio-technikumo bendrabutį.

Kaip antradienį pranešė Kretingos rajono savivaldybė, taip siekiama kultūros paveldo statusą turinčią teritoriją išvalyti nuo dar vieno svetimkūnio ir pamažu atkurti senąjį dvaro vaizdą, padidinti muziejaus patrauklumą turistams.

„2015-aisiais nugriautas prie pagrindinių Kretingos dvaro rūmų fasado prisišliejęs buvusios mokyklos pastatas, atsivėrusioje vietoje atstatyta anksčiau čia stovėjusi istorinė dvaro rūmų veranda. Pašalinus dar vieną menkavertį pastatą, muziejininkai pamažu galės planuoti, kaip atkurti buvusią parko struktūrą, čia augusius želdinius“, – pranešime teigė Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė Vilma Preibienė.

Taip pat parengtas rūmų parterio gėlynų bei želdinių sutvarkymo projektas. Jis bus įgyvendintas kartu su parko takų atnaujinimo bei apšvietimo projektu.

Įmonė „Kaslita“ įsipareigojo per šešis mėnesius nugriauti bendrabutį. Jau pradėti paruošiamieji darbai.

Griovimo projekto parengimas, bendrabučio nugriovimas ir kadastrinių matavimų bylos parengimas, žemės sklypo atnaujinimas kainuos apie 42 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kada tame paciame parke bus nugriauti ' puošnūs ' prichvatizuoti garažai

Anonimas

Anonimas portretas
tai valdzia duos naujus butus zmonem ? ! DDDD jo dar dades .greiciausia konservu afera vel kaskiokia . reikia kaskam to sklypo.....

Rūtenis

Rūtenis portretas
Visai šalia to bendrabučio yra kitas daugiabutis Vytauto 35, tai taip ir likau nesupratęs- ką tas toks pat pastatas dievo pateptas, kad jo negriauna, o pasirinko bendrabutį, kuris dar tikrai galėtu tarnauti žmonėms, o gal verslui, tikslu mokėti mokesčius valstybei, tik kartoju, bendrabučio rekonstrukcija tikrai turi būti daug išmoningesnė, nei tipiniai variantai, galbūt su šlaitiniu stogu, galbūt su medžio panaudojimu ir panašiai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių