Kretingos rajono meras pranešė apie 6 patvirtintus koronaviruso atvejus

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė įrašą, kuriame teigia, kad rajone jau nustatyti 6 koronaviruso atvejai.

„Šio ryto duomenimis, Kretingos rajone iš viso turime 6 oficialiai patvirtintus koronaviruso atvejus. Saviizoliacijoje Savivaldybės paskirtuose patalpose esančių žmonių skaičius – 11. Iš jų Nasrėnuose – 8, viešbutyje „Ecohotel“ Kretingoje – 3“, – rašo A. Kalnius.

„Visą informaciją apie patvirtintus naujus atvejus šiuo metu „valdo“ Sveikatos apsaugos ministerijos pavaldume esantis Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Šio centro specialistai nustato ir asmenų, kuriems patvirtintas koronavirusas, lankymosi vietas, turėtus kontaktus, sprendžia, kam reikia izoliuotis, ar reikia „kažką uždaryti“ „dezinfekuoti“ ir t. t. Ką ir kaip sužinome mes:

– Apie kovo 14 dieną nustatytą pirmą atvejį rajone sužinojome iš dezinfekavimo tarnybos. Oficialaus patvirtinimo sulaukėm tik po gerą valandą trukusių skambučių atsakingoms institucijoms.

– Apie kelis kitus naujus atvejus informacijos iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro sulaukėme gana operatyviai, ir jos būta gana informatyvios. Tad ne tik operatyviai dezinfekavome gyvenamąją aplinką, bet ir informavome gyventojus.

– Tačiau situacija vėl kardinaliai pasikeitė daugiau nei prieš savaitę, A. Verygai nusprendus, kad visą informaciją visuomenei gali teikti tik Vilnius. Tad nuo to laiko pirmiau sulaukiam informacijos iš neoficialių šaltinių – gyventojų, įstaigų ar kolegų merų, o iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija dažniausiai jau atkeliauja pavėluotai ir daugiau, nei ribotai (negauname nei asmenų duomenų, nei jų turėtų kontaktų, nei keliavimo maršrutų). Ar tai normalu? Tikrai ne! Bet su šia realybe šiandien susiduria dauguma savivaldybių ir verčiamės imdamiesi veiksmų „kas kaip išmanome“.

Todėl geriausia ir, deja, kol kas efektyviausia priemonė apsaugoti save ir kitus šiandien – nekelti kojos iš namų be reikalo. Saugokite save, saugokite tuos, kas dėl savo darbo specifikos negali pasilikti, dirbti namie. O jei nėra kitos išeities – laikykimės socialinės distancijos, duokim vieni kitiems erdvės, tuos 2 metrus. Kuo labiau susitelksime, elgsimės sąmoningai, atsakingai, kuo mažiau visi turėsime bet kokių kontaktų, tuo didesnis šansas, kad nepakartosime Italijos scenarijaus.ie paskutinį patvirtintą šeštąjį Kretingos atvejį (kaip ir apie kelis kitus) savivaldybė iki šios akimirkos neturi jokių detalesnių oficialių duomenų, išskyrus tai, kad tokie atvejai buvo patvirtinti ir vykdomi epidemiologiniai tyrimai“, – apie karantino svarbą priminė A. Kalnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Silvija

Silvija portretas
Sėdim namuose ir gaudom žinias kiek sugebam Jei turėtumėm daugiau informacijos būtų lengviau sėdėti... Nors esu rokiškietė, bet Kretingos meras tikrai vertas pagarbos,jis savo psl teikia informaciją,tas ypač svarbu, nes žmonės nori žinot padėtį savivaldybėse . Pas mus tyli,nieko nežinom

Rita

Rita portretas
Sveikinu Antanai, stiprybes tau siuo sunkiu laiku.

apatiniam

apatiniam portretas
nereik lialia, Kretingos meras yra maladiec
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių