Kruizinius laivus uoste klaipėdiečiai išvys ir žiemą

Nors vasaros sezonas jau baigėsi, kruiziniai laivai ir toliau vyks į Klaipėdą. Rugsėjį į uostamiestį planuoja atvykti nemažai kruizinių laivų, spalio pradžioje – vienas. Pirmą kartą uostamiestyje kruizinis laivas svečiuosis ir žiemą.

Rugsėjį į uostą planuoja atvykti aštuoni kruiziniai laivai, spalį – tik vienas, jį klaipėdiečiai Kruizinių laivų terminale galės pamatyti spalio pirmą dieną.

Šie metai taps dar išskirtinesni uostamiesčiui – į uostą kruizinis laivas turistus pirmą kartą atplukdys žiemą. Beveik 200 metrų ilgio laineris Kruizinių laivų terminale švartuosis gruodžio 8-ąją.

Kaip teigė turizmo agentūros „Relita“ vadovė Diana Kateivaitė, toks įvykis iš tikrųjų reikšmingas Klaipėdai.

„Kruizinis laivas dar niekada nebuvo atplaukęs į mūsų miestą šaltuoju metų laikotarpiu. Turizmo kompanijos ieško naujų būdų, kaip galėtų keliauti turistai, todėl nuspręsta išbandyti plaukti Baltijos jūra žiemą ir švartuotis pas mus. Anksčiau nebuvo galima taip keliauti, tačiau dabar taisyklės leidžia“, – pasakojo D. Kateivaitė.

Kruizinis laivas dar niekada nebuvo atplaukęs į mūsų miestą šaltuoju metų laikotarpiu.

Vadovė užsiminė, jog tai gali būti ne vienintelis kruizinio laivo vizitas artėjančią žiemą.

Klaipėdos turizmo informacijos centro vadybininkė Jurgita Neniškienė pabrėžė, kad kruiziniai laivai paprastai atplaukia grafike nustatytomis dienomis, išimčių būna retai.

Po žiemos kruizinių laivų vizitų Klaipėdoje planuojama, jog pirmasis kruizinis laivas kitąmet atplauks gegužės 2-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pikts dešinysis

Pikts dešinysis portretas
Mes ne antrarūšiai kada mum kruizai su grižimu i klp?

Gera naujiena.

Gera naujiena. portretas
Tikrai gera naujiena. Gal tikrai reikėtų pagalvoti apie kruizinių laivų terminalo patogumą, patrauklumą atvykusiems turistams. Reikia vertinti ir gerų atsiliepimų apie Klaipėdą perdavimą iš lūpų į lūpas. Taip ir toliau!

Jei gerove?

Jei gerove? portretas
Kada kruizai iš klp su sugrižimu i klp
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių