KU krepšininkai iškovojo bronzą

Sekmadienį Vilniuje, pedagoginio universiteto salėje, vietos universiteto komanda (VPU) iššvaistė milžinišką persvarą ir pralaimėjo Klaipėdos universitetui (KU) rezultatu 92:94 (26:13, 35:19, 19:30, 12:32).

KU krepšininkai pirmavo tik pirmojo kėlinio pradžioje , kai buvo priekyje 6:2. Vėliau iniciatyvą į savo rankas perėmė šeimininkai, kurie nuolat didino persvarą it kėlinio viduryje turėjo jau 10 taškų pranašumą. Klaipėdiečiai neturėjo nė vieno ekipos lyderio, VPU gretose taip pat nebuvo komandos lyderių J.Sinicos, A.Jomanto ir S.Babrausko. Sostinės komandą į priekį tempė J.Jurgo, kuris ir padėjo tašką pirmajame ketvirtyje, paskutiniąją sekundę pelnęs 2 taškus.

VPU lyderis draskė varžovų gynybą ir antrajame kėlinyje žaisdamas įvairiose pozicijoje, nebijodamas ir „centruoti“. KU ekipa bandė pasivyti varžovus ir po V.Chodosovskio dvitaškio sumažino atsilikimą iki 9 taškų, tačiau J.Jurgo tuoj pat grąžino dviženklę persvarą. Krepšininkas antrojo ketvirčio viduryje jau buvo pelnęs 18 taškų. Po L.Chmieliausko tritaškio šeimininkų persvara pasiekė jau 19 taškų. Antrajame ketvirtyje sužaidus 6 minutės po penktojo L.Chmieliausko tritaškio VPU pirmavo net 54:28. Stebuklus demonstravęs L.Chmieliauskas šeštąjį tritaškį pataikė su varžovo pražanga griūdamas. Po dviejų kėlinių L.Chmieliauskas ir J.Jurgo buvo pelnę po 22 taškus.

Antrojoje rungtynių pusėje KU krepšininkai bandė vytis varžovus. Klaipėdiečiai sumažino atsilikimą iki 21 taško, o paskutinėmis trečiojo ketvirčio sekundėmis J.Žurna tritaškiu sumažino VPU persvarą iki 18 taškų. 

Ketvirtojo kėlinio pradžioje A.Lukauskis baudžiamas nesportine pražanga ir J.Žurna mažina atsilikimą iki 16 taškų, o netrukus E.Lengvinas ir T.Šaulys tritaškiais fiksuoja jau tik 14 taškų varžovų persvarą. J.Žurna prideda dar  2 taškus, R.Žilevičius pataiko iš po krepšio ir jau tik 10 taškų deficitas. Ketvirčio viduryje po E.Lengvino 3 taškų ekipas teskiria 9 taškai.  Iki rungtynių pabaigos likus 3 minutėms J.Žurna taikliais baudų metimais mažina atsilikimą iki 8 taškų, o netrukus R.Žilevičiaus pelno 2 taškus iš po krepšio su varžovo pražanga.

Po netaiklaus baudos metimo kamuolį atkovoję svečiai pataikė ir tritaškį -  jau tik 92:89. Po greitos atakos KU pelno dar 2 taškus ir tik 92:91 VPU persvara. Vilniečiai atakuodami prarado kamuolį, tačiau J.Žurna nepataikė iš po krepšio. Netrukus VPU komanda dar kartą prarado kamuolį likus 37 sek. iki rungtynių pabaigos. Netrukus tritaškį „kala“ T.Šaulys ir KU jau priekyje 2 taškais iki rungtynių pabaigos likus 23 sek. Paskutinioji VPU ataka buvo nesėkminga ir klaipėdiečiai šventė neįtikėtiną pergalę, pakartoję pernykštį komandos pasiekimą ir iškovoję lygos bronzą.

„Tikėjom pergale net ir atsilikdami 30 taškų ir tas tikėjimas davė vaisių. Neįtikėtina, tačiau laimėjome“,- po rungtynių sakė vienas KU lyderių J.Žurna.

„Apamudu, jog pralaimėjome ir dar taip skaudžiai. Dar viena pamoka, jog krepšinį reikia žaisti iki paskutinių sekundžių“,- po dvikovos sakė VPu vyr. treneris Algimantas Šatas.

VPU: L.Chmieliauskas (6 tritaškiai) 28, J.Jurgo 27, K.Gaška 19;
KU: J.Žurna (4 tritaškiai) 34, T.Šaulys, R.Žilevičius po 17.


Šiame straipsnyje: studentų lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių