Pereiti į pagrindinį turinį

KU studentai deklaruoja: mes sąžiningi

2014-12-11 08:52
Organizatorių nuotr.

Klaipėdos universiteto studentų sąjunga (KUSS) gruodžio 10 d. pasirašė akademinio sąžiningumo deklaraciją – vieną, iš Lietuvos studentų sąjungos (LSS) paruoštos akademinio sąžiningumo puoselėjimo aukštosiose mokyklose, plano dalių.

Aukštojo mokslo žaizda

Akademinio sąžiningumo deklaracija tai moralinis studentų atstovo ir studento įsipareigojimas, savo aukštojoje mokykloje elgtis sąžiningai ir puoselėti akademiškesnės bendruomenės vertybes. Kaip žinia, KUSS priklauso LSS, kuri vienija 31 Lietuvos aukštąją mokyklą (AM) ir jau nuo pat 2013 metų didžiosios dalies AM studentų atstovai atkreipė dėmesį į vieną opiausių aukštojo mokslo problemų – akademinį nesąžiningumą.

Akademinis nesąžiningumas gali būti apibūdinamas plačiai, tačiau keli nesąžiningi būdai išsiskiria savo paplitimu, tai: nusirašinėjimas nuo paruoštukių ar suolo draugo kontrolinių ir egzaminų sesijos metu, užduočių kopijavimas, rašto darbų plagijavimas ir jų pirkimas.

Strateginė kova su nesąžiningumu

KUSS gali didžiuotis, kad kartu su universiteto administracija jau prieš metus žengė pirmuosius žingsnius skaidresnio akademinio gyvenimo link. Studentų atstovai stebi vykstančius teorinius egzaminus, akademinį sąžiningumą propaguoja ir studentams patrauklesniais būdais: plakatais, žaidimais, konkursais. Atsižvelgiant į visas jau išvardintas akademiniame gyvenime pasitaikančias problemas, Klaipėdos universiteto studentų atstovai nusprendė, kad dar vienas žingsnis, kovojant su akademiniu nesąžiningumu – akademinio sąžiningumo deklaracijos pasirašymas.

Rimti įsipareigojimai

Pasirašę deklaraciją, studentai savo parašais paliudija, kad supranta, kas yra akademinis nesąžiningumas ir kokios yra tokios veiklos pasekmės. Tuo pačiu ir įvertina studentų savivaldos, kaip pavyzdinių studentų svarbą, ir sutinka besąlygiškai laikytis sąžiningumo principų. Galų gale, pasirašydamas deklaracija studentas įsipareigojo atsakingai žvelgti į savo, kaip į studento pareigas ir sąžiningai jas vykdyti.

Vienas iš pasiryžusių šios deklaracijos laikytis – KU studentas Vainius Zakarauskas. Vaikinas tikina, kad deklaracija – puiki galimybė rodyti pavyzdį kitoms aukštosioms mokykloms ir jaunosioms kartoms: „Studijų kokybė prasideda nuo akademinio sąžiningumo. Kuo geresnė studijų kokybė, tuo prestižiškesnė aukštoji mokykla. Labai tikiuosi, kad šią iniciatyvą ateityje propaguos bei laikysis vis daugiau akademinio jaunimo.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų