Kunigas – policijos akiratyje: pasiūlė V. Matijošaitį sudeginti ant laužo

Kunigas iš Kretingos netikėtai pateko į policijos akiratį. Pranciškonų vienuolis internete leido sau neatsargiai pareikšti, kad geriausias pasiūlymas būtų Kauno merą Visvaldą Matijošaitį sudeginti ant laužo. Policija sulaukė pranešimo apie nesantaikos kurstymą, o pats vikaras dabar mušasi į krūtinę, kad merui nieko blogo nelinkėjo.

Įrašas pakurstė aistras

Kretingoje įsikūrusio mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos Kretingos Apreiškimo vienuolyno vikaras Rolandas Taučius yra jau antras kunigas, nustebinęs viešais pareiškimais.

Prieš kurį laiką šios parapijos vikaras Paulius Vaineikis taip pat sukėlė skandalą, kai per Pakutuvėnų parapijos mišias LGBT bendruomenės asmenis išvadino „iškrypėliais“ ir „lgbtšnikais“.

Po tokių pasisakymų vikaras neteko Kretingos Pranciškonų gimnazijos kapeliono pareigų.

Šį kartą į skandalą įsivėlė iš Kretingos vos prieš savaitę į Kauno vienuolyną tarnystei Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje persikėlęs R. Taučius.

Kretingos pranciškonas rinkimų naktį įsivėlė į diskusiją feisbuke po viena publikacijų apie Kauno merą V. Matijošaitį.

Man geriausias siūlymas jį sudeginti ant XIII a. laužo.

Naktį pliekėsi su oponentais

Būrys internautų, laukdami rinkimų preliminarių rezultatų, pliekėsi socialiniame tinkle dėl kandidatūrų į merus.

Kauniečiai stojo mūru už savo miesto vadovą, o R. Taučius parašė, kad jam gėda dėl tokio mero.

Palaikantieji V. Matijošaitį puolė piktintis.

„Man geriausias siūlymas jį sudeginti ant XIII a. laužo“, – internete galų gale parašė R. Taučius.

Į tai kunigas sulaukė replikos, kad bažnyčios tarnai deginimais ant laužo tik atstūmė tikinčiuosius nuo Dievo ir tai nieko gero neatnešė.

Priminė apie inkviziciją

Dar viena internautė stebėjosi tokiais uoliai tikinčio žmogaus pasisakymais.

„Tikintis žmogus, o mintys kaip nacionalisto-inkvizitoriaus, melskitės ir atgailaukite“, – kunigui drėbtelėjo viena internautė.

Žvelgiant į kitų komentarų turinį, nesunku pastebėti, kad naktiniuose debatuose būta ir labiau V. Matijošaitį galėjusių įžeisti pasisakymų.

Vis dėlto tik vikaro iš Kretingos komentaras atnešė rimtų nemalonumų.

Rolandas Taučius. Asmeninio archyvo nuotr.

Penkių dienų kaunietis

Po skundo policijai kreiptasi į Kretingos policijos komisariatą, kur prašoma dėl šio įvykio patikslinti tam tikras detales.

Tačiau panašu, kad vikaro vis dėlto teks ieškoti Kauno policijos komisariato tyrėjams, mat kunigas jau savaitę gyvena laikinojoje sostinėje, nes yra perkeltas į kitą vienuolyną.

R. Taučius į kunigus buvo įšventintas 2015 m.

Šiuo metu jis yra Kauno Šv. Jurgio vienuolyno brolis, tarnauja Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje, yra Kauno regiono OFS brolijos dvasinis asistentas.

„Jau penkios dienos esu kaunietis“, – šypsojosi R. Taučius.

Mėgsta „pašpilkuoti“

Kunigas sakė, kad policijos iškvietimo dar nesulaukė, tačiau neneigė rašęs komentarą.

„Socialiniai tinklai tam ir yra, kad išjudintų žmones. Ne, nesu nusistatęs prieš Kauno merą. Aš tiesiog mėgstu „pašpilkuoti“, – tikino kunigas.

Vikaras aiškino, kad yra pilietiškas žmogus, savo poziciją turi ir rinkimų klausimais.

„Koks tai politikas – matyti iš to, kaip jis dirba. O dėl jo verslo Rusijoje, tokie reikalai nesiderina su vertybėmis. Į tai, kad meras nenutraukė verslo ryšių su Rusija, ne tik aš, bet ir Kauno jaunesni gyventojai kritiškai žiūri. Sakyčiau, net neigiamai vertina. Kiekvienas žmogus turi teisę į savo nuomonę, turi teisę vertinti“, – kalbėjo R. Taučius.

Ne, mero tai jau nedeginčiau, sąžinė neleistų. Aš dar už merą ir pasimelsiu, kad Dievas laimintų jo darbus.

Susidoroti nesiūlė

Vis dėlto policija gali turėti rimtų priekaištų dvasininkui dėl jo viešai dėstyto siūlymo.

Teisiškai galima būtų vertinti, kad parašydamas, jog merą reikėtų sudeginti ant laužo, dvasininkas nurodė būdą susidorojimui.

„Oi, ne. Net tokios minties neturėjau, kad susidoroti. Tik viduramžiais inkvizicija veikė. Bet tai nėra raginimas. Vienareikšmiškai. Tai tik noras pajuokauti ir „pašpilkuoti“. O kiekvienas žmogus, kaip jis nori, taip ir interpretuoja“, – kalbėjo R. Taučius.

R. Taučius patikino, kad laužas gali būti ir gėdos.

„Jei policija kažką daro, tai tegul. Išsiaiškins. Tai nėra skatinimas smurtauti ar susidoroti. Kiekviena visuomenė turi teisę reikalauti atsakomybės iš politikų. Jie yra vieši asmenys. Aš pats dar nesulaukiau skambučių ar nepasitenkinimų“, – aiškino vikaras.

Jei policija kviestų, R. Taučius patikino, kad į apklausą nueitų be baimės.

„Aš nesibaiminu. Jei reikės, paaiškinsiu. Aš juk žemaitis, o žemaičiai moka iš savęs pasijuokti“, – sakė vikaras, paklaustas, ar nebijo įsivelti į skandalą.

Rolandas Taučius. Asmeninio archyvo nuotr.

Melsis už V. Matijošaitį

R. Taučius stebėjosi, kad jo įrašas socialiniame tinkle galėjo sukelti tokį atgarsį.

„Ne, mero tai jau nedeginčiau, sąžinė neleistų. Aš dar už merą ir pasimelsiu, kad Dievas laimintų jo darbus. Domiuosi politika, esu aktyvus pilietis. Aš esu gyvenęs ir dabar gyvenu Kaune. Dirbu vienuolyno bažnyčioje, pas mus parapijos nėra“, – kalbėjo kunigas.

R. Taučius jaučia meilę Kaunui, nes tai yra jo studijų miestas.

„Dabar jau žinosiu, ką sakyti, kai paskambins policija. Nes tiesiogiai juk negrasinau. Esu dirbęs Pravieniškėse kapelionu, teko bendrauti su pareigūnais. Net į galvą neateitų, kad tokį pasakymą galima taip vertinti“, – pečiais gūžčiojo kunigas.

Vis dėlto R. Taučių persmelkė nerimas, kad net ir nenorėdamas įsivėlė į tikrai nemalonų reikalą.

„Na, nejaugi man dabar eiti trinti savo komentarus? Manau, kad meras atleis. Juk dangus mato, kad nieko blogo nelinkėjau“, – vylėsi kunigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valdas

valdas portretas
kai dirbau Vičiūnų įmonėj Baltic fish export, buvau užėjes į antrą aukštą kur sėdi administracija ir dirikas, tai ten teko nugirsti kaip general direktorius Virginijus Kancleris ir cecho vadovė Ingrida Krikščiūnienė pašnibždom kalbejosi apie Matijošaičio žmonos nužudymą, sakė kad Matijošairtis garantuotai nustūmė ją nuo laiptū, o įkalčius jam padėjo sunaikinti jo geri draugeliai iš policijos - tuometinis Kauno VPK vadas Algirdas Kaminskas, už banditizmą policijoje jau atleistas Darius Žukauskas, Tomas Rinkevičius, Nemuno PK vadovė Jolita Dockienė, viskam vadovavo tuometinis generalinis komisaras Skvernelis. Ir visa tai girdėjau iš Kanclerio ir Krikščiūnienės. Siaubas kazkoks, nužudai žmoną ir sėdi sau žvengi mero kėdėj - jokios atsakomybes.

Kasdien jie geria jėzaus kraują ir ėda jo kūną

Kasdien jie geria jėzaus kraują ir ėda jo kūną portretas
Kažką sudegint tikintiesiems velnių dievu yra viena pramoga!

Iš kokio velniško darbo

Iš kokio velniško darbo  portretas
Juodaskvernisi perka automobilius, namus, augina caikus nuo kelių sugulovių, maudos pirtyse su išpažinčių klientėm :D Gal laikas pakelti juodus sijonus ir pažiūrėt, kas ten per biznis vyksta?! Kam kalbėti, o jau šitiems kruvinų ritualų organizuotojams - patylėti!
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių