Pereiti į pagrindinį turinį

Kunigo byloje – nušalinimai

2010-01-29 05:00
Kunigo byloje – nušalinimai
Kunigo byloje – nušalinimai / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Teisiant tėvą už pavojingą vaiko sužalojimą, proceso dalyvių dėmesys nukrypo į Kretingos vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotoją. Paprašyta ją nušalinti, įtarus, kad moteris gina ne vaiko, o tėvo interesus.

Klaipėdos apygardos teisme toliau gilinamasi į kretingiškių Miežečių šeimos bėdas. Naujųjų apaštalų bažnyčios kunigu prisistatantis Petras Miežetis pirmosios žmonos neteko, kai jų vaikui tebuvo metai. Po pusantrų metų vyras parsivedė moterį, kuri iš pirmos santuokos turėjo du savo vaikus. Taip gimė nauja šeima.

2008 metų rugpjūčio pabaigoje su didele žaizda ant kūno pusketvirtų metų P.Miežečio pirmosios santuokos sūnus Dominykas pateko į ligoninę. Vaiko gyvybei grėsė pavojus, nes nuplikytas karštu vandeniu jis į medikų rankas pateko ne iškart.

Gabenamas į Kauno klinikas berniukas medikams kelis kartus pakartojo, kad jį apiplikė tėtis. Taip gimė įtarimai apie nusikaltimą.

Teisme aiškinamasi ne tik, ar P.Miežetis laikė verdantį arbatinį, kai buvo sužalotas vaikas, bet ir kodėl vaiko sveikata pradėta rūpintis tik tada, kai jam pakilo temperatūra ir kilo grėsmė gyvybei.

Dabar mažuoju Dominyku rūpinasi jo mirusios mamos tėvai Birutė ir Alfonsas Algirdas Zalepūgos.

Šią savaitę nagrinėjant bylą apklaustos vaikų darželio, kurį lankė Dominykas, vedėja ir auklėtoja.

Moterys pasirašė Vaikų teisių apsaugos tarnybos rašte, kurį antrajame teismo posėdyje pateikė Vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotoja Laima Drungilienė.

Dokumente rašoma, kad vaikas aiškino, jog senelis liepęs kaltę versti ant tėčio, o iš tiesų jį netyčia apiplikė pamotės vaikai.

Teisme kalbinamos darželio darbuotojos tai paneigė. Todėl mažojo Dominyko interesams atstovaujantis jo senelis paprašė nušalinti vaikų teisių gynėją L.Drungilienę, nes ji gina ne vaiko, o kaltinamojo interesus.

Apie netinkamą kretingiškių vaikų teisių gynėjų rūpestį mažojo Dominyko reikalais rašoma ir Rimantės Šalaševičiūtės rašte.

P.Miežečio gynėjas pareiškė nušalinimą prokurorui Gediminui Baltoniui. Kaip pasielgs bylą nagrinėjanti teisėja, paaiškės kito posėdžio, vyksiančio kovo pabaigoje, metu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų