Kurorte lijo gintarais: kai kas ieškojo Baltijos aukso lobių

  • Teksto dydis:

Kurorte jau keturioliktą kartą lijo gintarais – minėtas gintarinis savaitgalis. Visi susirinkusieji galėjo dalyvauti varžybose, mugėje, gintaro dalybose, praneša LNK.

Bangpūčiui kurorto verslininkai, tautodailininkai, Gintaro gildija davė maišus gintaro ir įpareigojo jį pažerti. Atvykę į kurortą turėjo darbo – vieni rinko tik didesnius gintaro gabalėlius, kiti čiupo su visu smėliu.

Dešimt aistringiausių gintaro rinkėjų varžėsi, kas per 5 min. surinks daugiausia pažerto Baltijos aukso. Vieni išmano, kaip tai daryti, nes kone kasmet dalyvauja varžytuvėse. Kiti – naujokai. Tarp gintaro rinkėjų – ir Gintaras.

Kai kas pajūryje ieškojo gintarų lobių.

„Balionais nuskraidino laišką su labai gražia gintarine apyranke ir kas ją suras, gaus dovanų. Antrą užkasėme į smėlį ties Gintaro muziejumi, labai lengva rasti, gal jau ir rado. Ir vakar, per Mildos meilės dieną, išmetėme dar nuo jūros tilto galo“, – sakė šventės organizatorius Nerijus Stasiulis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Būtent šį lobį pajūryje rado atostogaujantis anglas. Bangpūtys iš viso pažėrė apie 50 kg gintarų, tad jais lijo ne tik pajūryje, bet ir mieste. Palangiškiai aiškina, kuo gintaras naudingas sveikatai – padeda nuo galvos skausmo, sinusito, knarkimo ir pan.

Kurortas priminė ir gintarinius rekordus, tarp jų ir didžiausias – net 35 kg padabintas margutis ir ilgiausi gintaro karoliai.

„2018 m., kai Lietuva minėjo valstybės šimtmetį, suvėrėme 314 m. Jie eksponuojami mūsų vienoje iš galerijų, o šventėje eksponuojama tik dalis, nes jie tikrai didžiuliai“, – pristato eksponatą  N.Stasiulis.

Gintarinė stinta, papuošta daugiau nei 5 kg gintaro, esą net stebuklinga: „Ji neša laimę. Reikia priliesti, palaikyti, sugalvoti norą ir jis išsipildys.“

Gintarų kurorto verslininkai paslėpė ir viešbučiuose, dalijo restoranuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Kvaily, apie perkeltinę prasmę teko girdėti?

Anonimui

Anonimui portretas
Viskas buvo pranešta Straipsnį žemiau prašom paskaityti

Anonimas

Anonimas portretas
Nesąmones didesnės negalejote parašyti,gintarais nelyja.Ar jau galvojate ,kad Lietuvoje visi lietuviai durni.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių