Kuršių nerijoje – kasmetinis jūrinių erelių monitoringas

  • Teksto dydis:

Šią savaitę organizacijos „Padėkime ereliams“ ornitologai kartu su nacionalinio parko specialistais vykdė kasmetinius jūrinių erelių monitoringo darbus Kuršių nerijoje.

Kaip skelbiama Kuršių nerijos nacionalinio parko feisbuke, atliekant darbus buvo vykdoma lizdų paieška bei patikra, pagal tarptautinę programą lizduose žieduojami erelių jaunikliai.

Šiemet, kaip spėjama, dėl šalto pavasario, erelių inkubacijos pradžia suvėlavo dvejomis trijomis savaitėmis, todėl dalyje lizdų šiuo metu auga kiek vyresni nei mėnesio amžiaus jaunikliai.

Kuršių nerijoje, kaip ir visoje šalyje, perinti populiacija vis dar gausėja, o šiuo metu vertinama  dešimt vienuolika porų.

Iš viso patikrinta šešiolika lizdų, spalviniais žiedais paženklinti šeši erelių jaunikliai – būsimi šalies ambasadoriai.

„Be kitų parametrų rinkome duomenis apie jūrinių erelių mitybą. Šiame pusiasalyje gyvenančių erelių maitinimosi sąlygos yra puikios. Iš vienos pusės – gausios žuvimi Kuršių marios, o iš kitos – Baltijos jūra. Be tradicinių šiuose vandens telkiniuose gyvenančių žuvų pasitaiko ir rečiau į erelių nagus papuolančių žuvų. Keliuose lizduose pavyko aptikti į mūsų šalies jūros vandenis atplaukiančių vėjažuvių, o viename lizde rasta net 45 cm perpelė“, – rašoma socialiniame tinkle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
kam kistis i gyvunu gyvenima

Darius

Darius portretas
Lizdo dešinėje matosi briedžio ar stirnos kaukolė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių