Iš Kuršių nerijos parko pašalinta 19 kilnojamų objektų

Augantis žmonių sąmoningumas išvežant vagonėlius, treilerius ir kitus kilnojamuosius objektus ar įrenginius iš gražiausių Lietuvos teritorijų, sėkminga praėjusių metų patirtis vykdant prevencinį ir inspekcinį darbą, leidžia tikėtis, kad ir 2009 m. nekils nesusipratimų dėl vagonėlių, treilerių ir kitų kilnojamųjų objektų laikymo saugomose teritorijose.

Kuršių nerijos nacionalinis parkas nėra išimtis. Jame draudžiama statyti, laikyti ir naudoti apgyvendinimui, nakvynei, maitinimui ir kitiems tikslams vagonėlius ir kitus kilnojamuosius objektus ar įrenginius (konteinerius, nebenaudojamas transporto priemones, metalinius garažus), išskyrus atvejus, kai jie naudojami Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos nustatyta tvarka kaip laikini statiniai, reikalingi mokslo institucijų moksliniams stebėjimams ir tyrimams vykdyti, miškų ūkio veiklai, masiniams renginiams, turint nustatyta tvarka savivaldybių vykdomųjų institucijų išduotus leidimus, taip pat teisės aktuose numatytais atvejais.

Todėl šiame nacionaliniame parke neturėtų likti lankytojų apgyvendinimui ar poilsiui naudojamų tokių kilnojamųjų objektų.

Per 2008 metus iš Kuršių nerijos nacionalinio parko buvo pašalinti keturi didieji gyvenamieji vagonėliai bei trylika treilerių. Šių metų pradžioje Aplinkos ministerijos ir Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento iniciatyva iš Juodkrantės gyvenvietės išvežti dar du gyvenamieji vagonėliai. Kuršių nerijos nacionaliniame parke likę vagonėliai ir kiti kilnojamieji objektai ar įrenginiai yra žinomi, jų savininkai yra informuoti ir gavę įpareigojimus juos pašalinti.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija įspėja asmenis, kurie neteisėtai laiko panašius objektus nacionaliniame parke ir yra gavę iš pareigūnų įspėjimą ar reikalavimą pašalinti juos, nedelsti ir geranoriškai pašalinti tokius objektus. Kitu atveju tai bus atlikta valstybinių institucijų lėšomis ir neteisėtų namelių - vagonėlių savininkams bus pateiktas ieškinys dėl minėtų lėšų išieškojimo.

Taip pat atkreipiamas dėmesį į tai, kad statytojai, ketinantys vykdyti statybos darbus pagal išduotą statybos leidimą ir atsivežti vagonėlius medžiagoms sandėliuoti ar statybininkams apgyvendinti, nuo šiol privalo turėti žemės valdytojo raštišką sutikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių