Kviečia susipažinti Klaipėdos globos centras

  • Teksto dydis:

Vaikai – tai stebuklas, džiuginantis akis, sukeliantis juoką ir šypseną veide, pripildantis širdį ir namus begaline laime. Pagrindinis mūsų Globos centro tikslas – užtikrinti kiekvienam vaikui, netekusiam savo šeimos, saugią vaikystę, atrasti žmones, kurie jį priimtų ne tik į savo namus, šeimą, bet ir į širdį.

BĮ Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro Globos centro istorija prasidėjo gerokai anksčiau, dar 2005 metais. Tuo metu globos skyriuje dirbo tik trys socialiniai darbuotojai, kurie teikė paslaugas 150 Klaipėdos miesto globėjų šeimų. Nuo 2018 metų globos skyrius tapo vienu iš 66 Lietuvoje veikiančių Globos centrų, kurio komandoje šiuo metu dirba 7 globos koordinatoriai, koordinuojantys pagalbą globėjų įtėvių šeimoms, 4 Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo institucijos atestuoti asmenys, rengiantys būsimus globėjus ir įtėvius, ir 3 psichologai, teikiantys konsultacijas globėjams, įtėviams ir jų šeimose augantiems vaikams. Šiuo metu Globos centro bendruomenė vienija apie 200 globėjų ir įtėvių šeimų. Globos centro komanda koordinuoja pagalbos teikimą šioms šeimoms, t. y. padeda spręsti iškilusias problemas, atsiradus naujam šeimos nariui, organizuoja ir veda tęstinius mokymus, savitarpio paramos grupes, teikia individualias konsultacijas, rūpinasi reikalingų pagalbos paslaugų globojamiems vaikams teikimu, palaiko šeimas joms sudėtingu laikotarpiu.

Globos centras vykdo globėjų paiešką – organizuoja įvairius renginius, dalyvauja globos ir įvaikinimo viešinimo veiklose, konsultuoja asmenis, pageidaujančius globoti ar įvaikinti vaikus, vykdo mokymus pagal Globėjų (rūpintojų) ir įtėvių mokymo ir konsultavimo programą GIMK, vertina asmenų pasirengimą vaiko globai ar įvaikinimui bei teikia išvadas.

Globos centro komanda dirba komandiniu principu – kartu sprendžiame problemas, randame išeitis iš sudėtingų situacijų, drąsiname, palaikome ir padedame vieni kitiems. Kolektyvas nebijo iššūkių ir naujovių, nuolatos ieško tobulėjimo galimybių, todėl 2021 metų gegužės 14 dieną buvo atitinkamai įvertintas – Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro Globos centrui suteiktas Europos socialinių paslaugų kokybės užtikrinimo sistemos (EQUASS) Assurance kokybės sertifikatas, įrodantis, kad Globos centro teikiama Pagalbos globėjams (rūpintojams), budintiems globotojams, įvaikintojams, šeimynų dalyviams ar besirengiantiems jais tapti paslauga atitinka aukščiausius šios paslaugos kokybei keliamus reikalavimus. Šis pripažinimas mums suteikė motyvacijos siekti, kurti, domėtis bei tobulėti profesinėje srityje.

Jei svarstote apie vaiko globą arba įvaikinimą, turite klausimų ir nesiryžtate, kviečiame jus apsilankyti išsamesniam pokalbiui mūsų Globos centre, adresu Debreceno g. 48, Klaipėda, susisiekti su mumis tel. +370 632 79782 arba el. paštu vkc.globa@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O ką?

O ką? portretas
netgi labai reikalingas darbas. Šaunuolės moteriškaitės..

Kur vadovas?

Kur vadovas? portretas
Ar tas matytas vyriškis viduryje - namų direktorius?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių