Labdara vaikams – vėl gatvėje

Agentūrą "SOS vaikai" pasiekė Švedijos parama skurstančioms klaipėdiečių šeimoms. Tačiau gautus drabužius, avalynę, žaislus teks dalyti lauke, pliaupiant lietui – į prašymą laikinai skirti patalpas daiktams susikrauti atsiliepė tik neabejingi gyventojai.

Sugrūdo į garažą

Iš savivaldybei priklausančių patalpų Melnragėje iškeldinta agentūra iki šiol nesusitaiko su teismo sprendimu. Didžiausią apmaudą kelia tai, kad šiemet antrą kartą gauta parama iš užsienio vėl atsidūrė gatvėje.

Agentūros "SOS vaikai" vadovės Virginijos Kairienės žodžiais, bėdoje atsidūrė daug skurstančių daugiavaikių šeimų.

Pastarosios šiandien nuo 11 val. kviečiamos atsiimti iš Švedijos atkeliavusius daiktus. Šie sudėti Melnragėje, adresu Molo g. 63, neabejingų gyventojų užleistame garaže.

Pasak V.Kairienės, agentūros prašymo bent laikinai suteikti patalpas labdarai pasaugoti savivaldybė neišgirdo.

Esą istorija kartojasi. Birželį Melnragėje, prie buvusios agentūros būstinės, iš didelio furgono žmonės krovė maišus ir dėžes.

Tąkart geranoriškai nusiteikusių švedų atsiųsti daiktai liko gulėti Vaivos gatvės kieme prie užrakintų durų ir buvo dalijami tiesiog lauke.

Kreipėsi į Seimo narius

Baiminamasi, kad scenarijus nepasikartotų ir šį kartą.

"Vietiniai gyventojai mums suteikė du garažus daiktams sandėliuoti Molo gatvėje. Šiandien ruošiamės juos atiduoti šeimoms, bet sąlygos – labai prastos. Vietos mažai, nėra normalaus praėjimo, šlapia. Jei susirinks daugiau žmonių, vėl teks stovėti gatvėje merkiant lietui, vėjyje. Prašėme savivaldybės administracijos direktoriaus, Socialinių reikalų komiteto, Seimo narių pagalbos. Tačiau normalių patalpų iki šios dienos mums niekas neskyrė, net laikinai", – teigė pašnekovė.

Anot V.Kairienės, antstoliui iškeldinus agentūrą, ši išgyvena sunkius laikus, tačiau savo veiklos stabdyti nesiruošia.

"Mums reikia vietos ne tik švedų paramai, bet ir paslaugoms teikti. Klaipėdoje turime 186 šeimas, tarp jų – 55 vienišos mamos su mažamečiais vaikais, yra keletas vienišų senelių. Vaikai išauga rūbus, avalynę, jiems ši labdara labai reikalinga. Laimė, paprasti žmones sutiko pagelbėti ir užleido garažą", – kalbėjo V.Kairienė.

Patalpų skirti negali

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė, išgirdusi apie šią problemą, pripažino negalinti jos išspręsti.

"Esame įsikūrę Vytauto gatvėje, kitų patalpų aš tikrai neturiu. Turto skyrius administruoja turtą. Patys sėdime vos ne avarinės būklės patalpose, su išgriautais vamzdžiais. Užeikite, pasižiūrėsite, kaip mes gyvename. Į koridorių juk nekrausime daiktų, žmones turime aptarnauti. Gal galima nesandėliuoti tos labdaros ir iškart ją išdalyti?" – pasiūlė vedėja.

Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė taip pat teigė negalinti padėti agentūrai. Ir nukreipė į prieš tai jau kalbintą Socialinės paramos skyrių.

"Aš sandėliavimo patalpų irgi neturiu, gal kreipkitės į Turto ar Socialinės paramos skyriaus vedėją, galiausiai į Vaiko teisių apsaugos skyrių, jei parama skirta daugiavaikėms šeimoms. Gyvenamosios patalpos šiems reikalams negali būti suteikiamos. Jokiu būdu", – aiškino D.Netikšienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geda

Geda portretas
Tegul valdzia dziaugiasi kad skiriama parama zmonems seimoms kurie sunkiai verciasi jiem aukoja ne is ju pinigu praso ar dar ko ir sunku jiem patalpas duoti geda turi buti kad taip yra.o dar sako kad rupi zmones lietuvos niekas nerupi svarbu jiem gerai or gyvena kaip rojuje.Slykstu net skaityt

Anonimas

Anonimas portretas
vakar girdėjau kaip liberalusis iš seimo kalbėjo apie tai ,kaip reikia rūpintis vaikai, o ne tautinius rūbelius už privačias lėšas dalinti :) kalbėjo ir konservatorė Agnė ....oi ponai ponai , vieni žodžiai ....nei jums rūpi nei ką ....Yra konkreti situacija su realia parama ( ne tautinių rūbelių) ir NIEKAS nieko negali , o ir galva neskauda ....fui...

Rėja

Rėja portretas
su pakilimu širdyje sveikinu mūsų savivaldybės valdančiuosius, o ypač administraciją, su ŠIUO PUIKIU KAIRIENĖS SITUACIJOS VAIZDELIU!Tikrai yra kuo mūsų miestui didžiuotis, ne be reikalo Klaipėda puikuojasi pirmaujančiose pozicijose:DDD).Tikroji Savivalda ir Demokratija:D)O dabar net prieš užsieniečius gražiai pasirodysime.Puiku!!!Vokiečiai sužinos su smulkmenom kaip mūsų uostamiestyje, nepaisant akivaizdžių nusižengimų(į kuriuos teismai nusispjovė ir priėmė tinkamą sprendimą), vaikų fondas buvo išmestas iš savo patalpų.Kurias rėmėjų lėšomis pats atremontavo ir įsirengė..Ir kur savivaldos juodadūšiai valdžiukai sugalvojo padaryti elitinius senelių namus..Manau spėti kokiam visuomenės sluoksniui jie bus naudojami,nereikia
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių