Iš laiptinės – tiesiai į balą

Vieno Žalgirio gatvės daugiabučio gyventojai vos išėję iš laiptinės turi bristi per balas. Miestiečių teigimu, gausiau palijus kiemas primena ežerą. Kitąmet pastarųjų tvarkymui numatyti šimtai tūkstančių eurų turėtų išspręsti šias ir dar daugiau problemų.

Vieno Žalgirio gatvės daugiabučio gyventojai vos išėję iš laiptinės turi bristi per balas. Miestiečių teigimu, gausiau palijus kiemas primena ežerą. Kitąmet pastarųjų tvarkymui numatyti šimtai tūkstančių eurų turėtų išspręsti šias ir dar daugiau problemų.

Vos pravėrę daugiabučio laiptinės duris, Žalgirio gatvės 5 numeriu pažymėto namo gyventojai žengia tiesiai į didelę balą. Su tokia situacija klaipėdiečiai turi taikstytis sodriau palijus.

Teigiama, kasdien į darbus sušlapę kojas keliauja ne tik minėto namo gyventojai, užliejamų kiemų uostamiestyje esama ir daugiau.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda paaiškino, kad kiemai gali patvinti dėl įvairių priežasčių.

"Gali būti, kad užsikemša vandens nutekėjimo grotelės arba per ilgą laiką pakinta nuolydis. Todėl palijus ir kaupiasi vanduo", – sakė L.Dūda.

Priežastys lemia ir problemos sprendimo būdus. Apsinešusios grotelės gali būti išvalomos, keičiamas kiemo nuolydis.

"Svarbiausia yra surasti tas vietas, jas identifikuoti. Nė viena nelieka be dėmesio", – patikino pašnekovas.

Anot departamento direktoriaus, jau kitais metais uostamiesčio daugiabučių kiemai sulauks daugiau dėmesio, jie turėtų akivaizdžiai išgražėti.

Gyventojams perėmus kiemų tvarkymą į savo rankas, uostamiesčio savivaldybė sutaupys pinigų, kuriuos anksčiau skirdavo priežiūrai.

Kiemų infrastruktūrai gerinti kitais metais bus atseikėta 725 tūkst. eurų.

Už jau numatytus šimtus tūkstančių eurų bus sprendžiamos patvinusių kiemų problemos, juose planuojama keisti ištisines dangas, nes kai kur nepakanka tik užlopyti duobes.

Kai kur numatoma įrengti apšvietimą, genėti pasenusius ir pavojingus medžius, bus atnaujinami ir susidėvėję šaligatviai.

Tiesa, vieni gyventojai suplanuotų darbų lauks ilgiau nei kiti, mat pirmenybė bus skiriama jau renovuotiems namams.

"Tie, kurie atsinaujina namus, įgis prioritetą, kad ten anksčiau būtų sutvarkyta aplinka", – teigė L.Dūda.

Pašnekovas pridūrė, kad tai galėtų tapti paskatinimu gyventojams ryžtis namų renovacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daud metų

Daud metų portretas
taip yra ir prie Šiaulių g. 3a namo.

Namo gyventoja

Namo gyventoja portretas
Kauno g. 39a, ta pati situacija palyja ir lieka arba bristi per pelkes arba per purvo kemsynus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių