Lapė toliau kelia nerimą

Klaipėdos priemiesčio, vadinamosios Naujosios Kalotės gyventojus dar labiau gąsdina klaidžiojanti lapė. Žmonės užfiksavo, kaip žvėris perlipa tvorą, prieina prie terasos lango ir, pamatęs žmogų, sprunka.

Dienraštis "Klaipėda" prieš mėnesį rašė apie po Naująją Kalotę šmirinėjančią lapę. Gyventojai pasakojo, kad laukinis žvėris ne tik laigo po laukus, bet ir užsuka į neaptvertus kiemus.

Atkreiptas dėmesys, kad lapė nebijo žmonių. Gyvenvietėje yra įsikūrę daug jaunų šeimų. Žmonės baiminasi, kad laukinis gyvūnas neužpultų vaikų.

Gyventojai įtarė, kad lapė serga pasiutlige, bet specialistai aiškino, jog tai mažai tikėtina. Tiesa, vis dėlto pabrėžta, kad šis pavojus išlieka, nors ir atliekama vakcinacija.

Pagalbos žmonės kreipėsi į už laukinius gyvūnus atsakingą tarnybą, tačiau sulaukė tik pasakojimų apie gamtą. Gyventojai buvo palikti vieni spręsti savo bėdą.

Lapė ir toliau šmirinėja po Naująją Kalotę. Ji įsigudrino ne tik vaikštinėti po atvirus kiemus, bet ir užsuka į aptvertus – perlipa tvorą ir bėgioja palei langus.

"Lapė persliuogė tvorą kaip katė. Buvau labai nustebusi. Užlipo ant terasos, priėjo prie lango, o kai pabarškinau į stiklą, ji pabėgo", – pasakojo viena gyventoja.

Kitas žmogus tvirtino, kad po nakties aptiko lapės pėdsakus savo aptvertame kieme. Jie vedė nuo tvoros prie terasos, o tada – atgal.

"Nesu nusiteikusi prieš gyvūnus, bet tikrai bus baisu išleisti vaikus į lauką. Net į savo aptvertą kiemą", – pasakojo moteris.

Su lape vis dažniau susiduria ir kiti rajono gyventojai. Ji pastebima slampinėjanti po gyvenvietę. Vienas vyras pasakojo, kad žvėrį matė vaikštantį su kažkieno šunimi.

"Keista lapės elgsena. Gal žvėrį kažkas prisijaukino", – svarstė vyras.

Specialistai aiškino, kad lapes į gyvenvietę atvilioja maisto kvapai. Patariama saugotis laukinių gyvūnų, mat jų elgesys dažnai yra prognozuojamas. Svarbu neiti arti žvėrių, neliesti, neglostyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pavel

Pavel portretas
Lapiu yra visur

Anonimas

Anonimas portretas
Nu ir kas cia baisaus,augau kaime ir vilkai i kiema uzeidavo.dziaugtis reikia,lapes labiau jusu bijo,nei jus ju :)

Eleonora Zatupovaja

Eleonora Zatupovaja portretas
Lapė snapė sako gaudo tik mažus šuniukus,tokius su bantukais ir valgo cepelinus su spirgiais :)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių