Pereiti į pagrindinį turinį

Latviai į Rygą skraidys iš Palangos

2009-06-12 23:59
Pagerėjo: kurį laiką merdėjęs Palangos oro uostas vėl suklestėjo pradėjus organizuoti skrydžius į Rygą.
Pagerėjo: kurį laiką merdėjęs Palangos oro uostas vėl suklestėjo pradėjus organizuoti skrydžius į Rygą. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prieš du mėnesius atidarytas naujas skrydis iš Palangos į Rygą sulaukė gerokai didesnio keleivių susidomėjimo nei tikėtasi. Jau netrukus juo keliaus ir patys latviai, gyvenantys Liepojoje.

Pasak Palangos oro uosto direktoriaus Leono Kvietkausko, netrukus iš Liepojos į Palangos oro uostą ims kursuoti autobusai, kuriais atvykę latviai skris į Rygą, o iš ten – į kitas šalis. Toks poreikis, jo teigimu, atsirado po to, kai prieš kelis mėnesius užsidarė Liepojos oro uostas.

"Liepojoje gyvenantiems žmonėms kur kas patogiau ir arčiau pasiekti Rygą per Palangą, todėl ir nutarta įsteigti tokį autobuso reisą. Kol kas deramės su viena Liepojos transporto bendrove, kuri pati tai daryti ir pasiūlė. Nuo kada tiksliai jie veš žmones į Palangos oro uostą, dar nežinau, bet manau, kad jau netrukus. Juk vasarą žmonės keliauja daugiausiai", – patikino L.Kvietkauskas.

Skrydžių bendrovės "airBaltic", organizuojančios reisą Palanga–Ryga, rinkodaros ir viešųjų ryšių koordinatorės Rositos Sakalauskaitės teigimu, dėl didelio klientų susidomėjimo šiuo reisu jiems teko padidinti ir skrydžių kiekį. Iš pradžių buvo organizuojami aštuoni skrydžiai per savaitę, o nuo gegužės – vienuolika. Pasak jos, jei klientų srautai ir toliau didės, neatmetama galimybė skrydžių kiekį dar padidinti.

"Tikrai nesitikėjome, jog šis skrydis taip išpopuliarės. Tikrai žinome, kad jis pasiteisino. Kiekvieno skrydžio metu lėktuvuose būna užimta apie 65 proc. vietų, o pagal parduotų bilietų skaičių matome, jog birželį klientų bus dar apie 20 proc. daugiau", – kalbėjo R.Sakalauskaitė.

Per pirmuosius du mėnesius šiuo reisu pasinaudojo per 8 tūkst. keleivių.

Pasak pašnekovės, siūlomais jungtiniais reisais iš Rygos daugiausiai klientų skrenda į Dubliną bei Londoną. Taip pat į Amsterdamą, Kopenhagą, Milaną, Paryžių, Romą, Maskvą, Stambulą bei Kijevą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų