Laukia pokyčiai: Klaipėdos miesto pinigus investuos atsinaujinimui

Savivaldybė investuos į Klaipėdos miesto poliklinikos ir Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro tobulinimą. Poliklinikoje numatoma atnaujinti kai kuriuos įrenginius, o centre – patalpas.

Neseniai posėdžiavę uostamiesčio tarybos nariai sprendė dėl dviejų savivaldybės įstaigų dalininko kapitalų didinimo.

Politikams buvo siūloma priimti sprendimą investuoti 29,5 tūkst. eurų, jais didinant Klaipėdos miesto poliklinikos dalininko kapitalą.

Šiuo metu įstaigai būtinas naujas echoskopas, kuriuo būtų galima atlikti genetinę echoskopiją, kitų organų tyrimus. Tai esą itin pagerintų pacientų, ypač besilaukiančių moterų, priežiūrą.

Šiuos pinigus poliklinika ir yra numačiusi skirti būtent naujam echoskopui.

Tokį siūlymą iki miesto tarybos posėdžio jau buvo svarstę du komitetai, kurie pasiūlymų ar pastabų šiuo klausimu nebuvo pateikę. Diskusijų nekilo ir tarybos posėdyje, politikai siūlymui pritarė vienbalsiai.

Kiek daugiau dėmesio sulaukė raginimas pinigus investuoti sukuriant Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro dalininkų kapitalą.

Politikams buvo siūloma pritarti, kad savivaldybė investuotų 16,7 tūkst. eurų, kuriuos perdavus minėtai įstaigai ir būtų suformuotas jos dalininkų kapitalas.

Klausimą pristatęs Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis paaiškino, kad šias lėšas įstaiga ketina panaudoti centro patalpų, esančių Turgaus gatvėje, remontui. Teigiama, kad centro patalpos yra probleminės – apimtos pelėsio.

Miesto tarybos narė Alina Velykienė sakė, kad Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras porą metų dirba nuostolingai, ir svarstė, jog galbūt dalininko įnašas turėtų būti didesnis – padengtų ne tik planuojamas remonto išlaidas, bet ir nuostolius.

Politikė taip pat pastebėjo, kad, nesprendžiant nuostolingai dirbančios įstaigos klausimo, ilgainiui gali susidaryti dar didesnių skolų.

Turto skyriaus vedėjas tikino, kad nuostolingos veiklos padarinius turėtų išspręsti pati įstaiga.

Miesto tarybos narė Nina Puteikienė atkreipė dėmesį, kad Turizmo ir kultūros informacijos centrą vertėtų stiprinti, mat ši įstaiga daug dirba tam, kad Klaipėda būtų girdima ir matoma Lietuvoje ir už jos ribų.

Po diskusijų siūlymą investuoti lėšas tarybos nariai palaikė vienbalsiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arunas

Arunas portretas
Ninai dziazas kaip V. Lansbergiui rusai-daugiau ner apie ka kalbet. Nepabodo. Nemegstu ir as jo. Bet renginys geras ir butinas. La.nkausi

HaHaHa

HaHaHa portretas
Ka cia rodysit tiems turistams? Vesit prie Grigeo vamzdzio ar prie silutes plento apkasu?

N.Puteikienė

N.Puteikienė portretas
Klaipėdos miestelio paradoksai: tris dienas tetrunkantis Grubliausko šeimos džiazo festivalis turi savo automobilį, o Klaipėdos turizmo informacijos centras - ne!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių