Pereiti į pagrindinį turinį

Laukiama mero sprendimo

2009-02-02 09:00

Ar Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui Aloyzui Každailevičiui bus inicijuojamas tyrimas dėl jo veiksmų, uostamiesčio meras žada apsispręsti šiandien.

Kaip "Klaipėda" jau rašė, ketvirtadienį miesto tarybos Liberalų sąjūdžio frakcija suabejojo trimis A.Každailevičiaus vadovaujamos administracijos sprendimais. Visų pirma dėl buvusio Miesto ūkio departamento direktoriaus Alfonso Šimkaus perkėlimo į žemesnes pareigas Turto ir privatizavimo skyriuje pernai spalį. Taip pat A.Každailevičiaus pasirašytos sutarties su Danės krantinių rekonstrukciją atliekančiu rangovu bendrove "Hidrostatyba" dėl papildomų 18 mln. litų vertės darbų ir sprendimo pernai gruodį savivaldybės darbuotojams išmokėti vienkartines priemokas.

Frakcija paragino merą Rimantą Taraškevičių nedelsiant inicijuoti tyrimą dėl administracijos direktoriaus tarnybinių nusižengimų.

Administracijos direktorius A.Každailevičius patikino, kad administracija nė vieno sprendimo nepriėmė prieš tai nepasitarusi su teisininkais ir ginasi, jog visi sprendimai yra teisingi.

"Jeigu taryba nebūtų apsisprendusi vykdyti rekonstrukciją, nebūtų ir sutarties. ES fondų paramą gavome su sąlyga, kad ir savivaldybė prisidės savo lėšomis. Sutartį su rangovu pasirašėme jam laimėjus konkursą įstatymų nustatyta tvarka", – paaiškino A.Každailevičius.

Jis užtikrino, jog priemokos prie atlyginimo savivaldybės administracijos darbuotojams gruodį, kaip ir kiekvieną mėnesį, buvo išmokėtos už papildomą darbo krūvį. 200–300 litų priedai išmokėti šimtui geriausiai įvertintų darbuotojų.

Komentuodamas kaltinimus dėl A.Šimkaus priėmimo į darbą, administracijos direktorius priminė, jog A.Šimkus teismo sprendimu buvo nušalintas tik nuo pareigų. Jis turėjo teisę savo noru išeiti iš darbo, bet to nepadarė. Todėl nuspręsta pasinaudoti įstatymo suteikta teise ir leisti A.Šimkui laikinai dirbti savivaldybės Turto ir privatizavimo skyriuje specialistu. Jis buvo perkeltas į žemiausias pareigas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų