Lauko prekybai vaisiais ir daržovėmis uostamiestyje – 111 leidimų

Uostamiestyje vasaros sezono metu viešumoje pastebima daugiau vaisių ir daržovių prekiautojų. Populiariausios prekiavimo vietos – prie judriųjų sankryžų ir prekybos centrų. Dalis prekiautojų šia veikla užsiima ne tik vasarą, bet ir, esant palankiems orams, rudenį ir pavasarį.

Prie kai kurių lauko prekybos vietų matyti nemažos pirkėjų eilės.

Anot pirkėjų, čia galima įsigyti šviežių vaisių ir daržovių, ypač braškių, slyvų, šilauogių, persikų. Nepaisant to, kad maisto produktų kainos nenusileidžia esančioms parduotuvėse.

„Viename turgelyje kilogramas braškių kainuoja šešis eurus. Negaila, nes labai skanios braškės. Tik reikia suvartoti per dieną, kitaip irgi suges, tad visada renkuosi tokius turgelius“, – pasakojo pirkėja Irena.

Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiojo patarėjo, atliekančio Licencijų ir leidimų skyriaus vedėjo funkcijas, Deivido Petrolevičiaus teigimu, leidimai išduodami prekybai iki einamųjų metų pabaigos.

„Iš viso 2024 metais prekiauti vaisiais ir daržovėmis išduota 111 leidimų, 83 – unikaliose vietose (iš jų penki privačiuose žemės sklypuose), likę – pakartotinai kitam laikotarpiui išduoti leidimai. Populiariausios prekybos vietos palei magistralines Klaipėdos gatves, prie judriųjų sankryžų, prekybos centrų“, – teigė D. Petrolevičius.

Pasak jo, leidimai prekiauti ir teikti paslaugas išduodami einamiesiems metams, tad galimybės formuoti ataskaitą pagal veiklos laikotarpį nėra.

Dėl to nustatyti, ar prekiautojų vasarą padaugėja, taip pat negalima, kaip ir galimybės filtruoti prašymus pagal asmens tautybę ar gyvenamąją vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių