Ledų pardavėjai nepaiso reikalavimų?

Klaipėdiečiai pastebėjo, kad netoli vaikų ugdymo įstaigų jau kurį laiką sukiojasi mėlynos spalvos "Mercedes-Benz" autobusiukas, iš kurio vis prekiaujama ledais. Susirūpinę tėvai ėmė domėtis, ar ši veikla legali. Savivaldybės atstovai tik trauko pečiais, mat dėl leidimo vykdyti veiklą niekas nesikreipė.

Klaipėdiečių tikinimu, šiam autobusiukui atvažiavus, vaikai it bitės apspinta prekybininkus ir vienas paskui kitą perka ledus.

Vis dėlto prekyba iš autobuso kai kuriems tėvams sukėlė įtarimų.

"Apie 15 metrų atstumu nuo Klaipėdos Prano Mašioto progimnazijos sustoja ir ledų pardavimu užsiima mėlynos spalvos "Mercedes Benz" markės ledų autobusiukas. Kažin ar yra išduotas leidimas prekiauti maisto produktais šioje vietoje? Ar šis prekybininkas turi galiojantį maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą?" – klausė sunerimęs klaipėdietis.

Dėl vaikų sveikatos susirūpinę tėvai transporto priemonės nuotrauką, kurioje aiškiai matyti valstybiniai numeriai, nusiuntė savivaldybės atstovams.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus atstovai patikino, kad leidimo tokiai prekybai į savivaldybę nesikreipta.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas  Antanas Bauža taip pat patvirtino, kad maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas išduotas nebuvo.

Tėvai griebiasi už galvų, mat baiminasi, kad neaiškios kilmės ledus valgydami vaikai gali apsinuodyti.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis žadėjo nedelsdamas pradėti tyrimą ir atlikti patikrinimus.

Visiems nelegaliai prekiaujantiesiems gresia piniginės baudos nuo 16 iki 80 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerandat prie ko prikibt..

Nerandat prie ko prikibt.. portretas
Kokios čia naujienos tas autobusiukas jau nepirmi metai visur važinėja ir nieks iki šios dienos bėdų nematė.

AHA

AHA portretas
Pas mus vien reikalavimai,reikalavimai,o ant tu reikalavimu dar reikalavimai,o leidimai paskutinej vietoj.

Manau

Manau portretas
Buvau Norvegijoj pas sunu,tai ten autobusiukai prekiaujantys vandeniu,vaisvandeniais ir ledais,vazineja mieste gatvemis ir signalina,zmones iseina ir perka.Tas pats ir mazesniuose Vokietijos miesteliuose.Taip,kad jokio stebuklo ar nusikaltimo cia,as manau,nera.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių