Leidimų statyti mašinas klastotojams – bauda ir teistumas

Apmokestinus automobilių statymą kiemuose, atsirado ir leidimų statyti automobilį klastotojai. Klastotes išaiškinti nesudėtinga, o nustatyti suklastotų leidimų naudotojai yra traukiami ir administracinėn, ir baudžiamojon atsakomybėn.

Kontrolieriai jau gaudo ne tik rinkliavos už automobilių stovėjimą miesto centre nesusimokėjusius vairuotojus, bet ir lengvatinių gyventojų leidimų nemokamai statyti savo mašinas daugiabučių kiemuose klastotojus.

Leidimo klastojimų atvejų pasipylė per pastaruosius du mėnesius. Kontrolieriai nustatė 23 suklastotus leidimus, kurie buvo užkišti už automobilių priekinių stiklų. Jais neva siekta informuoti, jog gyventojai yra susimokėję 5 litų mokestį, kad automobilį galėtų nemokamai statyti 200 metrų spinduliu aplink namą.

Dėl 14 tokių suklastotų leidimų Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė jau kreipėsi į uostamiesčio policiją, dėl kitų dar rengiamasi tai padaryti. Pareigūnai pradėjo tris ikiteisminius tyrimus.

„Jie yra perspektyvūs, nes įtariamieji žinomi. Tyrimai veikiausiai baigsis tuo, jog baudžiamoji byla dėl dokumentų klastojimo ar suklastoto dokumento naudojimo bus perduota teismui. Šis ir spręs, kokią nuobaudą skirti. Pati švelniausia sankcija yra įspėjimas arba areštas, tačiau gresia ir laisvės atėmimas iki trejų metų“, - teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausiasis specialistas Albinas Strumyla.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis teigė, jog vairuotojai įsigudrino klastoti ne tik gyventojų lengvatinius leidimus nemokamai statyti automobilius, bet ir parkomatų bilietus.

„Tikrai buvo keista, kai radome suklastotą keturių litų vertės stovos skaitiklio bilietą, užkištą už gana prabangios mašinos lango. Moralė tokių žmonių yra gana aiški“, - stebėjosi G.Neniškis.

Jis pabrėžė, kad nustatyti klastotes nėra sudėtinga, nors jos ir gana kokybiškos. „Tačiau ir mūsų kontrolieriai profesionalai – pasižiūri ir pamato, kas tikra, o kas ne“, - tvirtino pašnekovas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė J.Simonavičiūtė teigė, jog visi leidimų klastojimo atvejai bus perduoti tirti uostamiesčio policijai. Todėl vairuotojams patariama jau geriau sumokėti rinkliavą, nei paskui biografijoje turėti įrašą apie teistumą.

Be to, leidimų klastotojai pastūmėjo savivaldybę ieškoti naujų leidimų formų. „Svarstome, kad jie galėtų būti tokie lipdukai, nuskaitomi specialiu skaitytuvu. Žinant tai, jog kai kurie lietuviai sugeba operatyviai prisitaikyti prie naujovių, neatmestina, jog ir juos pradės klastoti. Tačiau tai padaryti bus sudėtingiau“, - teigė J.Simonavičiūtė.

Klaipėdiečiai įspėjami ir dėl to, kad padirbti leidimai nemokamai statyti automobilius gali būti pigiai pardavinėjami. „Jau geriau tokiomis klastotėmis nesusigundyti, nes pasekmės yra ne tariama ekonomija, o garantuoti nuostoliai ir gėda dėl teistumo“, - pabrėžė J.Simonavičiūtė.    



NAUJAUSI KOMENTARAI

barbour jackets sale

barbour jackets sale portretas
jordan 6 retro black joadtow shopping michael kors cheap outlet uqeqbhfnpsq Nike Free Run Femme en ligne ciwxjraheen nike roshe run sortie ifjlnek MBT Shoes Outlet maywhhxdhnw buy michael kors bags online vdssfedbfq jordan 11 gamma blue sllttlczja parajumpers jackets leather xeuxenzhztz cheap mk handbags barbour jackets sale http://www.barbourjacketsforsale.org.uk

dk

dk portretas
Net nejuokinga - klastoja leidimus kurie kainuoja tik 5 litus!!! Gal sumokeja didele bauda igaus proto.

www

www portretas
Truksta zodziu,del penkiu litu tiek problemu,tai jau tikri asilai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių