Pereiti į pagrindinį turinį

Liepsnojo skerdyklos bokštelis

2009-05-22 09:00
Paveldas: sutrešusį vėjų ir lietaus naikinamą skerdyklos pastatą niokoja ir gaisrai.
Paveldas: sutrešusį vėjų ir lietaus naikinamą skerdyklos pastatą niokoja ir gaisrai. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Laiko, drėgmės ir pajūrio vėjų niokojama senoji miesto skerdykla, pripažinta kultūros paveldo objektu, kenčia dar ir nuo gaisrų.

Antradienį apie septintą vakaro degė Liepų gatvės 53-iuoju numeriu pažymėtas apleistas pastatas, kuriame XIX a. pabaigoje – XX a. pradžioje veikė skerdykla. Liepsnojo bokštelio stogas, dengtas čerpėmis. Nudegė apie 100 kv. m stogo dangos.

Senoji skerdykla, ilgą laiką siaubta benamių ir miesto paauglių, jau keletą metų aptverta tvora, patekti į patį statinį įmanoma tik įveikus metalinius vartus.

Vakar Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas Naglis Puteikis teigė įsitikinęs, kad skerdykla buvusi padegta tyčia. Paveldosaugininkas pastebėjo sutapimą, kad gaisras plykstelėjo tądien, kai spaudoje pasirodė pranešimas, jog apleistų pastatų savininkai bus baudžiami griežčiau.

Vakar pastatą atidžiai apžiūrėjo ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai. Jie taip pat atkreipė dėmesį į faktą, kad statinys yra apdraustas. Tačiau specialistai labiau linkę manyti, kad gaisro priežastis – neatsargus elgesys su ugnimi. Padegimo versija kol kas atmetama.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų