Liepų gatvėje atnaujins blunkančią perėją?

Klaipėdiečių galvos skausmas dėl pėsčiųjų perėjos ties K.Donelaičio aikšte neslūgsta. Nors, siekiant atkreipti valdininkų dėmesį, pastaroji ne kartą apdainuota eilėmis, tačiau problema liko neišspręsta. Šiandien apie judrioje gatvėje įrengtą perėją byloja išblukusios linijos.

Žingsnis iki tragedijos

Jau ne vienerius metus gyventojai jaučiasi nesaugūs, kirsdami Liepų gatvėje, šalia K.Donelaičio aikštės, esančią pėsčiųjų perėją.

Tiek pėstieji, tiek ir vairuotojai nuogąstauja, jog čia bet kurią akimirką gali įvykti nelaimė.

"Apie perėją įspėjančius ženklus vasarą dengia žaliuojantys medžiai.  Matomumas tikrai blogas. Ženklinimo juostos nuo grindinio nuolat nusitrina. Šiuo metu jų beveik nematyti. Perėja labai nesaugi. Per gatvę eina vaikai, studentai, šalia jos įrengta ir autobusų stotelė", – kalbėjo klaipėdietis.

"Nejaugi nepasimokyta"

Žmonių tikinimu, neretai vairuotojai perėjos visai nepastebi, tad, norint pereiti gatvę, pėstiesiems tenka lūkuriuoti.

Automobilių vairuotojai ne tik nesustoja, bet ir nevengia viršyti greičio.

"Automobilių vairuotojai ne tik nesustoja, bet ir nevengia viršyti greičio. Perėja įrengta visai netoli miesto savivaldybės. Kodėl niekas nesiima priemonių saugumui užtikrinti? Visai neseniai taip pat nesaugioje uostamiesčio perėjoje buvo partrenktas ir mirtinai sužalotas žmogus. Nejaugi nepasimokyta iš skaudžios nelaimės?" – klausė pasipiktinusi dienraščio "Klaipėda" skaitytoja.

Minėta pėsčiųjų perėja įrengta miestui strategiškai svarbioje vietoje, mat visai netoli veikia Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultetas, įsikūrusi Klaipėdos miesto savivaldybė, Vaikų ligoninė.

Problema spręsta ne kartą

Problemine gyventojams tapusi perėja ne kartą buvo atnaujinta, tačiau dažai vis nusitrindavo.

Dar prieš kurį laiką dienraštyje "Klaipėda" rašyta apie Klaipėdos miesto tarybos narės Ninos Puteikienės iniciatyvą dėl perėjos sutvarkymo.

Tąkart, siekdama į problemą atkreipti Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos dėmesį, politikė net kelis kartus prabilo eilėmis.

"Dažyti ar nedažyti? Štai klausimas, Šekspyro vertas. Ir miesto ūkvedžiui, kaip bandymas, likimo lemtas", – anksčiau kūryba dalijosi politikė.

Perėją nutarta atnaujinti, tačiau jau tada L.Dūda įspėjo, jog tai yra laikinas problemos sprendimo būdas – esą dažai ant šiame ruože nutiesto grindinio ilgai nesilaikys.

Keis gatvės dangą?

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius tikino, jog netrukus problema bus išspręsta galutinai.

"Ten nutiesta akmeninė danga, kuri labai greitai nusitrina. Drauge su Miesto ūkio departamentu svarstome galimybę gatvės ruožą, kur įrengta perėja, išgrįsti naujais baltos spalvos akmenimis. Kol kas priimtas toks sprendimas, ir mes pasiruošę jį įgyvendinti", – tikino O.Mariničius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Tie paryskinimai tai tas pats kas durniu volioti nudazo nublunka per tris dienas vel dazo ir vel stabdo eisma tik

apsurdas ne straipsnis...

apsurdas ne straipsnis...  portretas
galetumet ir kelia aptvarkyt....

Danas

Danas portretas
Darykit iškiliąją perėją ir baigtas kriukis. Kalnelis - lėtins benzagalvius, o ant asfalto ilgiau laikysis dažai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių