Lietuviškam elektriniam autobusui ­– prestižinių apdovanojimų auksas

  • Teksto dydis:

Vienų garsiausių dizaino apdovanojimų pasaulyje metu Klaipėdoje bendrovės „Vėjo projektai“ sukurtam elektrobusui „Dancer“ skirtas auksinis apdovanojimas transporto kategorijoje.

„Dancer“ yra lengviausias elektrinis autobusas rinkoje, todėl jam reikia mažiau energijos ir pakanka mažesnių baterijų. Įprasta autobuso konstrukcija yra permastyta iš pagrindų.

„Dancer” kompozitinis kėbulas turi jachtos dizaino bruožų, jis pagamintas naudojant perdirbtą PET plastiką. Unikalus autobuso gale esantis lauko ekranas vairuotojams padeda geriau orientuotis eisme arba gali būti naudojamas reklamos transliacijoms. „Dancer“ taip pat yra aprūpintas visais šiuolaikinės transporto priemonės atributais: „Wi-Fi“ bei USB keleiviams, naktinio matymo kameromis, turi elektrinę rampą ir pagal vairuotojo poreikius pritaikomą valdymo panelę“, – sakoma „A‘Design Award“ pranešime.

„A‘Design Award“ yra vieni garsiausių dizaino apdovanojimų pasaulyje. Jo nugalėtojus renka Tarptautinės dizaino akademijos (IDA) sudaryta komisija, kurioje yra per du šimtus autoritetingų įvairių sričių dizaino profesionalų, akademinės bendruomenės narių ir žurnalistų.

Du tokie autobusai Klaipėdoje jau vežioja keleivius nuo balandžio vidurio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Benjaminas

Benjaminas portretas
Kadangi pavadinimas ne lietuviškas, tai kyla įtarimų, kad tai užsienio firmos filialo kūrinys Lietuvje, na sakykim kaip HP kompjuteris pagamintas Kinijoje. Kaip tikrovėje, kodėl ne lietuviškas pavadinimas?

Skorpas

Skorpas portretas
Na pavadinimą tikrai galėjo geresnį, aiškesnį sukurt, bet už pažangą tikrai pagirtina, šaunuoliai.

Angele Melnikiene

Angele Melnikiene portretas
Patriotai!!!!!!! Autobusas Lietuviskas,o pavadinimas angliskas,gal Anglijos karaliene irgi lietuviskos kilmes?
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių