Pereiti į pagrindinį turinį

Ligoninėje bus naujas skyrius

2009-01-30 09:00
Ligoninėje bus naujas skyrius
Ligoninėje bus naujas skyrius / Nerijaus Jankausko nuotr. Įkurtuvės: vakar skyriaus darbuotojai dar gyveno kraustymosi ir įsikūrimo nuotaikomis.

Sunkiai sergantiems Klaipėdos jūrininkų ligoninės pacientams nebereikės važinėti į Palangą. Reabilitacijos paslaugos nuo šiol teikiamos vietoje.

Uždarė centrą Palangoje

Nuo šiandien Jūrininkų ligoninėje darbą pradeda naujas Ankstyvosios stacionarinės pagalbos skyrius. Vakar jame dar vyko kraustymosi, tvarkymosi darbai.

Pirmadienį naujajame skyriuje bus guldomi ligoniai, kuriems reikalingas reabilitacinis gydymas.

Tai jau antrasis tokio pobūdžio skyrius šioje gydymo įstaigoje. Naujojo prireikė nusprendus perkelti Reabilitacijos skyrių iš Palangos.

Pasak Jūrininkų ligoninės vyriausiojo gydytojo Jono Sąlygos, tokį sprendimą nulėmė pacientų pageidavimai reabilitacinį gydymą tęsti vietoje.

Taip ne tik patogiau ligoniams, bet ir ekonomiškiau gydymo įstaigai. Uždaryti 20 lovų Reabilitacijos skyrių Palangos sveikatos priežiūros centre, kuris priklauso Jūrininkų ligoninei, taip pat nuspręsta taupymo sumetimais.

Kiek anksčiau šiame skyriuje dėl nuostolingos veiklos lovų skaičius buvo sumažintas perpus.

Tuščių lovų nebūna

Abiejuose ankstyvosios stacionarinės pagalbos skyriuose yra po 30 lovų. Pernai reabilitacijos paslaugos anksčiau įkurtame skyriuje buvo suteiktos 452 pacientams.

Tuščių lovų čia niekada nebūna: išrašytus pacientus tuoj keičia nauji. Manoma, kad dabar bus aptarnaujama dvigubai daugiau sunkiai sergančių ligonių.

Šiuose skyriuose dažniausiai gydoma po kardiochirurginių operacijų, širdies stimuliatorių implantavimo, taip pat po kardiologinių, neurologinių susirgimų, patirtų traumų.

Jūrininkų ligoninės Fizinės medicinos bei reabilitacijos skyriaus vedėja Nijolė Šostakienė pasidžiaugė, kad sunkiems ligoniams dabar bus sudarytos dar geresnės sąlygos sveikti – jiems galės padėti ir daugiau specialistų.

"Dirbame kaip komanda, kad pasiektume geresnių rezultatų", – pabrėžė N.Šostakienė.

Lakstys tarp aukštų

Kol kas abu skyriai įsikūrę skirtinguose aukštuose: septintame ir penktame. Reabilitacijos paslaugų padalinys yra ir pirmajame aukšte.

Vedėja juokavo, kad darbuotojai yra greiti ir vikrūs, tad bėdų dėl skirtinguose aukštuose įsikūrusių skyrių nekils. Nors prasitarė, kad ateityje bus permainų. Tarp jų – ir skyrių diferenciacija pagal profilius.

Ligoninės reabilitologų gretas papildys ir kai kurie specialistai iš Palangos. Kurorto gyventojai ir toliau galės naudotis ambulatorinės reabilitacijos paslaugomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų