Ligoninių optimizavimas – nesibaigianti tema

Kaip ateityje turėtų atrodyti uostamiesčio ligoninių tinklas, kuri prie kurios bus prijungta ir kas bus naujų gydymo įstaigų steigėjas? Šie klausimai keliami ne pirmus metus. Apie tai dar kartą penktadienį kalbėjo į Klaipėdą atvykęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Ministro ir jį lydėjusių bendrapartiečių Dainiaus Kepenio bei Algimanto Kirkučio susitikimas su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku bei kelių mieste veikiančių ligoninių vadovais užtruko kur kas ilgiau, nei buvo planuota.

Po jo sveikatos apsaugos ministras A.Veryga nepasakė nieko naujo.

Kalbėtasi apie seną ketinimą optimizuoti ligonines ir prieš tai būtiną išspręsti teisinį dvigubo gydymo įstaigų steigėjų statuso klausimą.

Dar kartą užsiminta, kad optimizavus, tiksliau sakant, sujungus kelias ligonines, jų steigėjais lygiomis dalimis galėtų tapti miestas ir ministerija.

Pasirodo, svarstytas ir trečias variantas, kad tarp minėtų dviejų įsiterptų trečiasis steigėjas – universitetas.

Paklaustas apie galimą ligoninių jungimą, A.Veryga nenorėjo minėti konkrečių įstaigų, tačiau V.Grubliauskas prasitarė, jog esama noro sujungti Klaipėdos universitetinę ir Vaikų ligonines. Tačiau reikia tinkamai pagrįsti tokį žingsnį.

Galbūt būtent todėl po susitikimo su miesto meru ministras nuskubėjo į Vaikų ligoninę, kur ketino ją apžiūrėti ir susitikti su joje dirbančiais medikais.

Nuspręsta, kad darbo grupę, kurios užduotis būtų pasirūpinti būsimu optimizavimu, turėtų sudaryti uostamiesčio savivaldybės bei ministerijos darbuotojai.

Patikinęs, kad nesama tikslo mažinti ligoninių skaičiaus, ministras teigė, kad optimizavimo tikslas – ne taupymas. Siekiamybė yra suvienyti medikų pajėgas, kad jos būtų kiek galima labiau sutelktos ir dirbtų kuo didesniam pacientų patogumui.

Ministras prabilo ir apie skubios pagalbos centro sukūrimą Klaipėdoje, kad nelaimės atveju pacientai nebūtų vežiojami po skirtingas ligonines.

Miesto meras V.Grubliauskas įsitikinęs, kad toks centras negali laukti, kada bus išspręstas steigėjų klausimas, jis reikalingas miestui jau dabar.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To pensininke

To pensininke portretas
Gydykis pati,neik pas menkavercius specialistus!

Lida

Lida portretas
Veryga pats ligonis-užsiima genocidu tautos,tikras nacis,nes uždarydamas rajonones ligonines naikina miestelius ir rajonus... Tokį asilą reik į Hagos tribunolą..

beda

beda portretas
ka gali nuveikti nedaekvatus zmogus ogi paskelbt kara gerimui nes pats pyle duda o paskui negeria ir kitiems draudzia o apie sveikata tai nieko neismano
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių