Liudviką Rėzą pagerbė Kaliningrade

Kaliningrado lietuvių bendruomenė ir šio miesto rašytojai, kultūros žmonės ketvirtadienį rinkosi prie paminklo Liudvikui Rėzai. Taip pagerbtas šio  iškilaus lietuvių kultūros veikėjo, lituanisto, tautosakininko, Karaliaučiaus universiteto profesoriaus atminimas - paminėtos 238-osios gimimo metinės.

Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrade Vaclavas Stankevičius akcentavo L.Rėzos darbų reikšmę Lietuvai, džiaugėsi aktyvia Kaliningrado L.Rėzos lietuvių kultūros draugijos veikla.

"Pačiame Kaliningrade yra poros tūkstančių žmonių lietuvių bendruomenė. Ne visi jie aktyvūs, bet branduolį sudaro apie 50 žmonių. Ir mes visi jau trečius metus renkamės prie L.Rėzos paminklo pagerbti šią asmenybę", – telefonu dienraščiui pasakojo V.Stankevičius.

Minėjime dalyvavo Kaliningrado L.Rėzos lietuvių kultūros draugijos nariai, Lietuvos bičiuliai – Kaliningrado inteligentijos atstovai, Lietuvos generalinio konsulato darbuotojai.

Renginio metu skambėjo draugijos narių dainos iš L.Rėzos sudaryto ir išleisto lietuvių dainų rinkinio.

Tai – trečiasis L.Rėzos gimimo dienos Kaliningrade paminėjimas, kuris tampa gražia kultūrine tradicija ne tik lietuvių bendruomenės nariams, bet ir Kaliningrado šviesuomenei.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių