Lošimo namams – žalia šviesa

Klaipėdos politikai, gavę verslininkų prašymą išduoti sutikimą atidaryti ar steigti lošimo organizavimo vietą, svarstė, ar lošimo namams duoti leidimą.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariams pristatytas prašymas, kuriame viena įmonė prašo leidimo veikti prekybos centre esančiose patalpose.

Patalpos registruotos kaip lošimo automatų salonas.

Nuo 2022 m. liepos 1 d. įsigaliojus Azartinių lošimų įstatymo pakeitimo nuostatoms, nustatyta, kad bendrovės, norinčios steigti lošimo organizavimo vietą, privalo gauti savivaldybės tarybos, kurios teritorijoje planuojama vykdyti šią veiklą, sutikimą.

Savivaldybės taryba, nagrinėdama bendrovės prašymą išduoti sutikimą steigti lošimų organizavimo vietą, vadovaujasi lošimų organizavimo vietos poveikio viešajai tvarkai, švietimui, kultūrai, visuomenės sveikatai, gyvenamajai aplinkai vertinimo kriterijais.

Privalu atsižvelgti ir į kriminogeninę situaciją konkrečioje vietoje.

Iki artimiausių švietimo, kultūros ir sveikatos įstaigų bei bažnyčių ir religinių organizacijų yra didesnis nei 100 metrų atstumas, o tai reiškia, kad prašymas atitinka kriterijus.

Komiteto narys Viktoras Senčila domėjosi, kokio tipo lošimo namai ketina atverti duris.

Licencijų ir leidimų skyriaus vedėja Jolanta Uptienė paaiškino, kad verslininkai prekybos centre jau turi patalpas, kur vykdo veiklą, tačiau ketinama ją plėsti.

"Žadama steigti lažybų, totalizatorių punktą. Pati nesilankau, tai detaliau nežinau", – paaiškino J. Uptienė.

"Žinosime, kur eiti", – pajuokavo V. Senčila.

Komitetas pritarė sprendimo projektui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rapolas

Rapolas portretas
Kur, kas..? Kazkokie nieko nepasakantys straipsneliai, tik aisku, kad kvapas neskanus...

tegul eina š...

tegul eina š... portretas
Tegul velniai rauna tuos lošimo namus. Juk tai nėra vertės kūrimo, bet jos pasisavinimo vieta ir galimai kitų nusikalstamų veiklų lizdas

.........

......... portretas
Pati nesilankau.. nežinau.. bet kyšį gavau
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių