M. Mažvydo alėjoje – spąstai: klaipėdietė patyrė sunkią traumą

Pačiame Klaipėdos centre pėsčiųjų alėja ėjusi darbingo amžiaus klaipėdietė patyrė sunkią traumą. Kol moteris gydosi, jos šeimos nariai dar svarsto, ar kreiptis į teismą dėl piniginės kompensacijos.

Lūžo šlaunikaulis

Klaipėdietė Dalia balandžio 19-ąją, kaip ir dažną dieną, ėjo Martyno Mažvydo alėja.

Sveika, energinga moteris nė neįtarė, kad pėstiesiems skirtame take gali susižaloti taip, kad traumą galbūt jaus visą likusį gyvenimą.

„Ties SEB banku už kažko užkliuvau ir griuvau visu ūgiu. Prie manęs iš artimiausios parduotuvėlės pribėgo moteris. Siūlėsi padėti atsikelti. Tą akimirką tikrai nemaniau, kad rimtai susižalojau, patikinau ją, kad pati atsistosiu. Tada ji kelis kartus pakartojo, kad aš nesu pirma šioje vietoje nugriuvusi. Tik vėliau supratau šių žodžių prasmę“, – pasakojo Dalia.

Moteris pakilo ir nuklibinkščiavo prie suoliuko. Pasėdėjo ir pajuto, kad jai silpna, o kai pabandė atsistoti, suprato, kad nepavyks.

Netrukus į M. Mažvydo alėją jau skubėjo greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažas.

Paaiškėjo, kad Daliai lūžo šlaunikaulis, sužeista ranka. Moteris vis dar vaikšto su ramentais, jos laukia ilgas gydymas ir reabilitacija. Dar nežinia, ar lūžęs kaulas neprimins jai apie šią traumą kaskart prieš prapliumpant lietui.

Reikia, kad patikrintų ir sutvarkytų tuos šviestuvų įrėminimus, o gal net visai panaikintų.

Batas – it perpjautas peiliu

Kiek vėliau, jau po išgyvento streso, Dalios vyras prisiminė, kad žmonos batas suplėšytas lyg būtų perpjautas peiliu.

Nusprendęs pažiūrėti, kaip viskas galėjo atsitikti, vyras nuėjo į M. Mažvydo alėją. Tada ir paaiškėjo, už ko moteris užkliuvo.

Pasirodo, šioje alėjos vietoje kažkada buvo įrengtas klaipėdiečius džiuginti turėjęs grindinis apšvietimas. Pailgi šviečiantys šaligatvio intarpai – įrėminti metalinėmis konstrukcijomis.

„Dabar kai kurie metalo kraštai atvipę, skustuvo aštrumo. Matyt, jie buvo sulaužyti traktoriais valant sniegą, nes ir grindinio apšvietimo stiklai sudaužyti. Nenuostabu, kad žmonos batas buvo perpjautas. Ir tai vadinasi pėsčiųjų alėja… Eidamas mišku bent žinai, kad reikia žiūrėti po kojomis, nes gali užkliūti už kokios nors šaknies. O čia! Kažkas suprojektavo visiškai nereikalingų šviestuvų, o kažkas nemokšiškai šią vietą valė ir pridarė tiek bėdos“, – piktinosi Dalios vyras.

Patikrins ir sutvarkys

Atrodo, kad savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojų žinia apie pavojingai sugadintą šaligatvį iki šiol nebuvo pasiekusi.

„Perduosime šią žinią bendrovei, kuri rūpinasi miesto apšvietimu. Reikia, kad patikrintų ir sutvarkytų tuos šviestuvų įrėminimus, o gal net visai panaikintų, – svarstė Miesto tvarkymo skyriaus vadovė Inga Kubilienė. – Grindinis apšvietimas mūsų mieste yra labai sunkiai eksploatuojamas. Sudėtinga jį kokybiškai įrengti, tenka pripažinti, kad tai daroma mažiausia kaina ir medžiagomis, o kai nėra kokybės, tai ir eksploatacija yra problemiška bei brangi.“

Dalia ir jos šeimos nariai dar svarsto, ar kreipsis į teismą. Kol kas nežinia, kiek kitų žmonių susižalojo šioje vietoje ir patyrė traumas. Jei jie susivienytų, ieškinys gali būti nemenkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaziux

Kaziux portretas
GGG-Tikriausiai tvarkymo skyriuje vietoj šikalienės dirba kakalienė?

Kita Dalia

Kita Dalia portretas
Būtinai reikia kreiptis į teismą ir reikalauti kuo didesnės kompensacijos. Jokio pateisinimo projektuotojams ar kitiems būti negali

GGG

GGG portretas
Gal miesto tvarkymo skyrius gali paaiškinti kas darosi prie Pempininku išdraskė viska ir paliko čia gal penkmečio statybos...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių