Maltiečių sriuba šildė ir klaipėdiečių širdis

Maltiečiai tęsia tradiciją uostamiesčio Teatro aikštėje dalintis su žmonėmis sriuba, tuo pačiu renkant aukas. Surinkti pinigai padės Maltos ordino nariams sočiai pamaitinti vienišus, ligotus senelius.

Šeštadienį Karlskrunos aikštėje, kuri yra šalia Teatro aikštės, prieš įžiebiant miesto Kalėdų eglutę, suspindo aštuoniakampė Maltos ordino žvaigždė. Šį kartą ji buvo suformuota iš skirtingų spalvų žvakių. Susidomėjimą ir pasigėrėjimą kėlęs vaizdas priminė apie sekmadienio akciją.

Gruodžio 1-osios vidurdienį Teatro aikštėje buvo nemažai žmonių, daugelis atėjo pasigrožėti miesto eglute ir nustebo pamatę raudonais šalikais pasipuošusius žmones, kviečiančius paragauti maltiečių sriubos.

Tai – sena tradicija, prieš imdami lėkštę karštos, tirštos sriubos, žmonės į aukų dėžutę paprastai įmeta pinigų. Kas kiek gali, tiek ir gerai, jokios prievartos, tik geranoriška parama.

Kasmet tokiame renginyje dalyvaujantis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi, kad šiemet maltiečių renginys vyksta puikiu oru, gal todėl žmonių aikštėje kur kas daugiau nei ankstesniais metais.

„Čia jaučiasi vienijanti žmones kalėdinė dvasia, visų čia atėjusiųjų bendrystė. Smagu, kad klaipėdiečiai labai nuoširdžiai bendrauja. Žmonėms apie būtinybę dalintis ir padėti vienišiems senoliams kalbama patrauklia, jaukia forma. Labai svarbus švietimo aspektas. Tokios akcijos, kurios skatina gerumą, yra sveikintinos ir palaikytinos“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

Akcija „Maltiečių sriuba“ laukiama ne tik tų, kuriems yra skiriama. Tai gera proga ateiti į papuoštą aikštę ir drauge su pažįstamais ir nepažįstamais žmonėmis pasidžiaugti nuoširdumo nuotaika.

Maltos ordino savanoriai paprastai praėjus kelioms dienoms nuo akcijos paskelbia apie tai, kiek lėšų pavyko surinkti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ha

ha portretas
Kiek dar daug debilų Klaipėdoje.Galvojau,kad jie jau emigravo

vietinė

vietinė portretas
gal meras gali kada nors ir be savo dūdos apsieiti jau tas jo dūdavimas senai atsibodo

kongas

kongas portretas
Maltiečiai, pranciškonai su savo onkologiniu, pati tikriausia mafija
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių