Maniežas išsiverčia be direktoriaus

Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokykla daugiau nei metus gyvuoja be tikro vadovo. Dėl to įstaigos veikla nesutriko, tačiau naujo vadovo paieškoms skelbiami konkursai nebesulaukia norinčiųjų pretenduoti į šį postą.

Pernai sausį Lengvosios atletikos maniežo vadovė paliko savo postą ir pradėjo dirbti "Gintaro" sporto centre. Nuo tada maniežui vadovauja buvusi direktorės pavaduotoja, tačiau ji šias pareigas eina laikinai.

Priežastis labai paprasta – neatsiranda norinčiojo vadovauti maniežui ir gebančiojo įveikti pedagoginių žinių kompetencijos testą, kuriame formuluojami tokie patys klausimai, kaip pretendentams užimti bendrojo ugdymo mokyklos direktoriaus postą. Testas patvirtintas Švietimo ir mokslo ministro.

Pirmuose keliuose konkursuose dalyvavo keli norintieji, bet, neįveikę testo užduočių, dar kartą bandyti laimę jie galės tik po metų.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo Sauliaus Paliulio, kovo 20-ąją paskelbtas septintasis konkursas. Paskelbus šeštąjį konkursą nesulaukta nė vieno kandidato.

Vis dar tikimės, kad atsiras gebančiųjų įveikti šio konkurso reikalavimus.

"Vis dar tikimės, kad atsiras gebančiųjų įveikti šio konkurso reikalavimus. Gal kas nors atvažiuos iš kito miesto. Analogiška situacija buvo su Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos direktoriaus paieškomis. Direktorių pavyko atrinkti bene trečiojo konkurso metu, – paaiškino S.Paliulis. – Lengvosios atletikos mokyklos vadovo alga nėra didžiausia – apie 800 eurų į rankas. Kai kurie treneriai uždirba daugiau."

Skyriaus vedėjas mano, kad šioms pareigoms reikėtų ne tiek pedagogo, kiek gero vadybininko, turinčio vadovo patirties. Ši mokykla, turinti apie 300 auklėtinių, priskiriama neformalaus ugdymo įstaigai, todėl jos vadovui keliami tokie patys reikalavimai, kaip ir švietimo įstaigų direktoriams. Jeigu manieže įsikūrusi mokykla turėtų sporto centro statusą, būtų užtekę vieno konkurso.

Septintasis konkursas dar tik paskelbtas, jo rezultatai bus aiškūs po poros mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

medis

medis portretas
Per sunkus tas "idioto" testas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių