Mašinų aikštelė – šaligatvis

Akylo klaipėdiečio pastaba dėl ant šaligatvio miesto centre statomų automobilių užminė mįslių valdininkams. Situaciją imtasi aiškintis tik dabar, nors ženklą Vytauto gatvėje kažkoks vikruolis namo pasienyje įbedė prieš dešimtmetį.

Niekas nebaudė 10 metų

Klaipėdos centre gyvenantis žinomas miestietis Pragiedrulis Velička pastebėjo, kad Vytauto gatvėje prie 14 numeriu pažymėto namo prieš pat jo nosį ant šaligatvio užvažiavo automobilis.

"Aš net nustėrau. Paklausęs, ar galima čia laikyti automobilį, išgirdau atsakymą, kad šios tarnybos darbuotojams tai leidžiama. Man įdomu, kokia tarnyba duoda tokį leidimą ir kokių dokumentų reikėtų, norint įsirengti stovėjimo aikštelę ant šaligatvio?" – viešai klausė P.Velička.

Paaiškėjo, kad tokioje vietoje automobilius laiko Valstybės kontrolės tarnybos 3-iasis audito departamentas.
Šios įstaigos vadovė Rasa Rakauskienė paaiškino, jog ženklas, žymintis, kad vieta ant šaligatvio yra rezervuota įstaigos darbuotojų transportui, stovi mažiausiai dešimtmetį.

"Mes juk patys jo neatsinešėme ir nepastatėme. Jį gavome oficialiu būdu. Mus jau seniai būtų policija nubaudusi. Aš domėjausi savivaldybėje, nes dėl šio ženklo vyksta susirašinėjimas, ir išgirdau, kad klausimas vis sprendžiamas. Galime ar negalime laikyti automobilius, mes nežinome, tačiau kol kas niekas mūsų nenubaudė", – aiškino R.Rakauskienė.

Moteris tikino savivaldybėje išgirdusi, kad problemų dėl automobilių statymo turi ir daugiau Vytauto gatvės gyventojų.

Ženklas – neteisėtas?

Savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tikino, kad, jo nuomone, šis ženklas pastatytas nelegaliai.

"Mes žinome šią situaciją. Tačiau mūsų pozicija tokia, kad neleidžiame statyti automobilių ant šaligatvių. Šaligatviai yra skirti pėstiesiems. Buvo čia prašymų vajus, kad leistume vienu ratu ant šaligatvio statyti mašinas, bet griežtai atsakėme, jog tai draudžiama", – situaciją komentavo R.Mockus.

Jis pabrėžė, jog net naujuosiuose rajonuose leidimai statyti mašinas ant šaligatvių nesuteikiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimynas

Kaimynas portretas
Ir tuomet jie pradės automobilius statyti tame pačiame name esančių gyventojų kieme...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių