Mašos laukia Timofėjaus likimas?

Po karingo aplinkosaugininkų vizito sutriko "Mini zoo" ūkyje Klaipėdos rajone gyvenančios rudosios meškos sveikata. Klerkai buvo pasirengę konfiskuoti 10 metų čia gyvenantį gyvūną, tačiau meškos išgabenimui buvo nepasirengę, todėl pabudinę ją iš žiemos miego taip ir nedrįso išsivežti.

Raganų medžioklė

Rudoji meška Maša į privatų zoologijos sodą esą pakliuvo nelegaliai. Todėl šią savaitę į "Mini zoo" atvykę aplinkosaugininkai atsigabeno dengtą narvą, į kurį planavo patalpinti jau tris savaites žiemos miegu įmigusią meškutę.

Begindami įstatymo raidę, klerkai persistengė. Prižadinę mešką, jie turbūt tikėjosi, kad ji pati sės į furgoną ir savo noru važiuos jų pageidaujama kryptimi arba kad gyvūno šeimininkas Edvardas Legeckas už parankės ją palydės į mašiną.

Tokia išvada peršasi, nes operacijos "Maša" vykdytojai net neatsivežė stipresnių migdomųjų vaistų, brezento, kuriuo galėtų nunešti užmigdytą mešką į automobilį, ir neturėjo pakankamai žmonių, galinčių 350 kg sveriantį gyvūną pernešti.

Netiko kilmės dokumentai

Mešką ketinta vežti į Telšių rajone esantį miškų urėdijos "Žvėrinčių", kur, anot pareigūnų, gyvena dar vienas "nelegalas" – lokys Timofėjus. "Žvėrinčius" pasirinktas todėl, kad Kauno zoologijos sode meškai šiuo metu gyventi esą nėra galimybių.

Aplinkos ministerijos atstovų teigimu, "Mini zoo" patikrinimas pradėtas po to, kai savininkas po kelių pakartotinių terminų taip ir nepateikė Aplinkos apsaugos agentūrai duomenų, kurie patvirtintų, kad dalis ten laikomų gyvūnų įsigyti teisėtai. Esą nėra duomenų, kaip ta meška atkeliavo į Lietuvą.

Pasak E.Legecko, meškutę Mašą, dėl kurios čia kilo tas triukšmas, jis įsigijo dar labai mažą lygiai prieš 10 metų iš Ukrainos Rovno zoologijos sodo.

"Mini zoo" savininkas tikrintojams pateikė dokumentus, iš kur jo ūkyje atsirado meška. Tačiau klerkų tai neįtikino. Esą Aplinkos ministerijos pozicija buvo tokia, kad iki tol, kol bus nuspręsta, ar meška šiame ūkyje yra legaliai, gyvūną reikia konfiskuoti.

Nusikaltimas prieš gyvūną

Jau iš pat pradžių gyvūno savininkas E.Legeckas tikino, kad meškai toks pervežimas yra didžiulis stresas, galintis pasibaigti net jos žūtimi. Pažadinus įmigusį gyvūną, pažeidžiama jo fiziologija ir psichika.

Kai aplinkosaugininkai mešką prižadino, pabudęs gyvūnas ėmė niršti. Suvokę, kad Mašos neįveiks, klerkai nusprendė gyvūną palikti "Mini zoo". E.Legeckas įpareigotas tris mėnesius niekur jos neišvežti. Per tą laiką bus galima apskųsti teismo sprendimą, o jei jis bus neigiamas, tada meškai teks palikti savo įprastus namus Klaipėdos rajone.

"Gyvūno sutrikdymas jau padarė žalos – meška nebegali miegoti. Dieną mes ją išleidžiame į lauką, vėl intensyviai maitinsime ir girdysime, gal ji vis dėlto susiruoš užmigti žiemai. Tai pirmas atvejis per 10 metų, todėl nežinau, kaip šitai atsilieps gyvūno sveikatai", – nerimavo E.Legeckas.

Neatmetama galimybė, kad meškos pabudinimas gali stipriai pakenkti. Panašiai nutiko ir Telšių miškų urėdijos augintiniui lokiui Timofėjui, kuris vaikšto ratais ir nebegali užmigti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bobute

Bobute portretas
Negalime suprasti kodel klaipedai nereikia nieko .Nei atostogu nuskristi is Palangos negalime reikia brautis kaunan ar i Vilniu ,tai ir gyvunus issivet nori juk Kaune ir taip zoo sode kankinasi baisiomis salygomis palikite Legetska ramybeje ziurekit savo kiema seimunai

JO

JO portretas
pradedant galvot reik turet su kuo tai daryt.jeigu plikej vien tik brudas...........tai toks ir elgesys.zoo sodo savininkui irgi pirma reikejo paziuret kaip ji bus gabenama,o po to leist.o tai sakes i rankas ir per kupra.

ELLI

ELLI portretas
Suprasčiau,jei gyvūnu būtu nesirūpinama ir todėl norima jį konfiskuoti,bet dabar.Kada tarnautojai išmoks pirma galvoti,o paskui veikti.Veikti irgi apgalvojus pirma visus savo būsimus veiksmus.Dabar pridirbo ir paliko jų"mėšlą"kuopti.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių