Maudynių jūroje metu dingo vyras (papildyta)

Šventojoje dingo jūroje prie pat kranto žmonos akivaizdoje besimaudęs vyras. Kartu buvęs svainis tik spėjo pamatyti, kaip Vilniaus rajono gyventoją pasiglemžė banga.

Žmonos fotografavo

Nelaimė paplūdimyje ties Kuršių take esančiu sveikatingumo centru įvyko antradienį apie 16 valandą. Buvo pranešta, kad į jūrą nuėjo maudytis ir dingo 28 metų Vilniaus rajono Nemėžio kaimo gyventojas.

Pliaže vyras poilsiavo su savo ir svainio šeimomis. Jie nuėjo nusimaudyti prie mažojo molo, kur yra neoficialus paplūdimys.

Grįždami iš vandens vyrai ėjo apie penkių metrų atstumu vienas nuo kito.

Liudininkų teigimu, ant kranto likusios žmonos juos fotografavo.

Gelbėtojams dingusiojo artimieji pasakojo, kad, likus apie 10 metrų iki kranto, abu vyrus užliejo banga. Išniręs svainis giminaičio jau nebepamatė. Jis dingo ir iš krante buvusių žmonų akiračio.

Dingusiojo svainis taip pat negalėjo pats grįžti į krantą. Buvo didelė srovė ir bangavimas, jam tik pavyko užsikabinti už polių. Policijos pareigūnams vyras tvirtino, jog atsisukęs dar akimirką pastebėjo, kaip vandenyje tolsta jo giminaitis.

Nurodė kitą vietą

Pamačiusios, kad vyrai pateko į nelaimę, žmonos telefonu puolė kviesti pagalbą. Jos pranešė, kad prie vadinamojo beždžionių tilto žmogų nunešė srovė.

Atvykus gelbėtojams, buvo patikslinta, kad vyras nuskendo Baltijos jūroje, o ne Šventosios upėje.

Į įvykio vietą atvyko ir Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai. Tačiau gelbėjimo darbai jūroje negalėjo vykti, nes buvo stiprus bangavimas ir srovės.

Dingusio Vilniaus rajono gyventojo Šventosios upėje valtimi ieškojo Palangos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai.

„Vieta, kur įvyko nelaimė, yra netoli Šventosios upės žiočių. Jį galėjo nunešti ir į vieną, ir kitą pusę. Ieškojome upėje, bet rasti nepavyko“, – aiškino Palangos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Vidmantas Jarulis.

Išgelbėjo vandens motociklu

Į įvykio vietą atskubėjo ir Šventosios gelbėtojai. Jie vandens motociklu pargabeno dingusiojo svainį į krantą. Buvo iškviesti ir greitosios pagalbos medikai, policija.

„Viskas įvyko staiga. Keista, kad taip greitai jis dingo. Kol nėra kūno, nieko negaliu daugiau pasakyti“, – tvirtino Palangos ir Šventosios gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Anot jo, tą dieną oficialiuose paplūdimiuose kabėjo raudona – maudytis draudžianti – vėliava. Bangavimas siekė tris balus. Pūtė stiprus šiaurės vėjas.

„Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai bandė nerti, bet sunkiai galėjo išplaukti. Su jūra negalima juokauti“, – tvirtino J.Pirožnikas.

Ant abiejų rankų – žiedai

Šventosios gelbėtojai vakar toliau ieškojo dingusiojo, tačiau iki pietų jis nebuvo rastas.

Vilniaus rajono gyventojas – tamsių plaukų, vidutinio kūno sudėjimo. Jo akys rudos. Ūgis – 182 centimetrai. Vyras vilkėjo juodas glaudes su baltomis juostomis.

Ant kaklo buvo auksinė grandinėlė, o ant dešinės rankos piršto mūvėjo vestuvinį žiedą su užrašu ,,Ramunė 2007 09 29“, ant kairės – auksinį žiedą.

Į Šventąją atvyko ir Vilniaus rajono gyventojo tėvai. Artimieji nuolat bendrauja su gelbėtojais.

Tą dieną Palangoje ir Šventojoje skendo aštuoni žmonės, bet medikų pagalbos prireikė tik dingusiojo svainiui. Gelbėtojai iš vandens ištraukė ir du neblaivius asmenis. Anot J.Pirožniko, išprašant juos iš paplūdimio teko į pagalbą pasitelkti policiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

procc

procc portretas
Beprasme mirtis.

uz

uz portretas
Uzuojauta....idomu kokia mirtis buna su prasme,visos jos beprasmes....

nieko keisto

nieko keisto portretas
dazniausiai nevietiniai atvykeliai prisijuokauja su jura
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

  • Pavasario orai – permainingi
    Pavasario orai – permainingi

    Šventinį savaitgalį sinoptikai prognozuoja pavasariškus, šiltus orus. Tačiau nuo antradienio sulauksime šiek tiek vėsesnės temperatūros, vėjuotų dienų ir lietaus. O savaitės pabaigoje šilti orai vėl turėtų sugr...

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

    3
  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

    4
  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    6
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    4
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    13
Daugiau straipsnių