Medis neatlaikė permainingų orų

Sausio 15-osios gatvėje prie daugiabučio namo nuvirto didžiulis medis. Įvykį užfiksavę klaipėdiečiai baiminasi, kad panašus likimas neištiktų ir kitų šalia stovinčių medžių, kadangi artėjant audringiems rudens orams tokių atvejų išties padaugėja. Tad kol nevėlu, medžius esą reikėtų skubiai bent jau apgenėti.

Medis nuvirto Sausio 15-osios g. prie 6 namo. Tam veikiausiai įtaką turėjo šiomis naktimis siautėjęs stiprus vėjas.

Prie šio medžio esantis pėsčiųjų takelis užžėlęs žole, tad vertėtų ne tik pašalinti nuvirtusį medį, apgenėti kitus medžius ir krūmus, bet ir nušienauti žolę pėsčiųjų take.

„Sausio 15-osios gatvėje, buvusios „garbės lentos“ užnugaryje išvirtęs didžiulis medis. Ir šiaip pėsčiųjų takelis ties ta vieta baigia užželti krūmais, tas nedidelis lopinėlis žalumos netruks tapti asocialių asmenų susirinkimo vieta“, – baiminosi vienas klaipėdietis.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės teigimu, medžio netrukus nebeliks.

„Bus pašalintas skubos tvarka, rangovams informacija jau perduota. Dėl poreikio genėti kitus medžius situacija bus įvertinta vietoje. Didesni genėjimo darbai mieste vykdomi tuomet, kai ant medžių mažiausiai lapijos – pavasarį ir rudenį. Tačiau ten, kur šakos pavojingai pasvirusios ar trukdo matomumui, saugiam eismui, genima nuolatos“, – sakė I. Kubilienė.

Medžių pašalinimo darbus Klaipėdoje vykdo bendrovė „Klaipėdos želdiniai“.

Per mėnesį fiksuojama bent dešimt nuvirtusių medžių atvejų. Po audrų skaičiai išauga.

„Šiais metais tikrai yra nemažai tokių medžių ir daugiabučių namų kiemuose, kur turėtų prižiūrėti patys namų valdytojai, bet veikiausiai, kai žmonėms patiems reikia sumokėti pinigus už tai, kad medis būtų pašalintas, be to, žmonės turėtų tam dar pritarti, procesas ir nevyksta. Jeigu kieme nuvirsta medis, savivaldybė tikrai atvyksta į pagalbą“, – kalbėjo I. Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prižastys

Prižastys portretas
Klaipėdos želdynai neteisingai gynėjo medžius, per daug retinama. O žiema barstomi druska. Per projektus Kubolienė s pakerta šaknys. TAI KOKS MEDYS ATLAIKYS SAVIVALDYBĖS VEIKLA?

as

as portretas
tur but reiketu uzsakyti sv mises
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių