Melnragėje – banglentininkų apgultis

Jau kurį laiką pajūryje vyraujantys vėjuoti orai džiugina banglenčių sporto mėgėjus – prie molo gausybė jų raižo bangas. Pastebima, kad šiemet norinčiųjų išbandyti šį sportą skaičius pastebimai išaugo.

Norintieji pasimėgauti saulės voniomis ir vasariška kaitra šiuo metu pajūryje nelabai turi kuo pasidžiaugti, tačiau jau kurį laiką dėl vėjo neslopstančios bangos vilioja ekstremalaus sporto mėgėjus.

Melnragėje prie molo kone kasdien galima išvysti nemažai bangas skrodžiančių banglentininkų.

Čia banglenčių ir norint plaukti reikalingo inventoriaus nuomos paslaugas bei šio sporto pamokas teikiančios viešosios įstaigos „Banglentė“ vadovas Tomas Ūksas patvirtino, kad šiuo metu orai ypač palankūs plaukioti banglente ar norint išmokti tą daryti.

Pastebima, kad dėl šiltos žiemos šis banglenčių sezonas yra gana ilgas – sportininkai galimybe plaukti mėgavosi net ir šaltuoju sezonu.

Šiemet, anot pašnekovo, pastebimas didesnis susidomėjimas šiuo sportu, nei buvo anksčiau – lyginant su praėjusiais metais norinčiųjų plaukti skaičius išaugo maždaug 30 proc. Žmonės čia suvažiuoja iš visos Lietuvos.

„Manau, kad tam įtakos turėjo ir karantinas – sumaišė žmonėms kortas, todėl jie dabar ieško, ką galėtų nuveikti prie jūros Lietuvoje“, – pastebėjo T.Ūksas.

Ypač palankios sąlygos banglentininkams vyravo praėjusį savaitgalį. Bangos buvo tinkamos tiek jau mokantiems plaukti, tiek pradedantiesiems.

„Šiuo metu bangos yra tokios, kad jas išbandyti gali tik jau gana gerai banglente plaukti mokantys žmonės“, – šeštadienį dėstė pašnekovas.

Teigiama, kad geriausia vieta Lietuvos pajūryje plaukti banglente būtent ir yra uostamiestyje prie molo.

Būtent čia pirmą kartą ant banglentės atsistoja dauguma šio sporto naujokų. Tarp plaukiančių galima pastebėti ir nemažai vaikų, sulaukusių vos 10 metų.

„Toks amžius yra puikus pradėti mokytis plaukti banglente. Vaikai yra jau pakankamai sutvirtėję šiam sportui. Nuo 10 metų vaikus jau priimame ir į mūsų organizuojamą vasaros dienos stovyklą“, – pastebėjo T.Ūksas.

Stovyklos metu vaikai ištisą savaitę smagiai leidžia laiką lauke, pajūryje, mokosi plaukti banglentėmis, čiuožti riedlentėmis, domisi banglenčių sporto vingrybėmis, jūra ir bangomis, mokosi saugaus elgesio prie jūros bei vandenyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vartotojas

vartotojas portretas
idomu, jiems galima plaukioti su banglente, o paprastiems zmones maudytis tose bangose draudziama :)

gal

gal portretas
gal reiktų girtumus patikrint. Labai jau kreivi kiti.

Ciocia

Ciocia portretas
fainuoliai..man patinka į juos nuo kranto žiūrėti.Tik neperšalkit ir nenuskeskit:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių