Melnragėje žiūrovų kvapą gniauš banglentininkai

Savaitgalį klaipėdiečiams bus į ką paganyti akis. Melnragėje prie šiaurinio molo susirungs bangų gaudytojai iš Lietuvos ir užsienio.

Šeštadienį pajūryje jau trečią kartą vyks vandens sporto aistruolių varžybos "Molas Surf Longboard Classic 2019".

Lietuvos, Rusijos ir Latvijos banglentininkai, demonstruodami neeilinius sugebėjimus manevruojant banglente, galynėsis su Baltijos bangomis.

Sportininkai privalės plaukti ne trumpesne nei devynių pėdų banglente.

Kiekvieno dalyvio pasirodymui bus skiriama apie 15–30 min., plaukiama mažiausiai po du kartus.

Varžybų organizatorius banglenčių instruktorius, Melnragėje veikiančios viešosios įstaigos "Banglentė" įkūrėjas Tomas Ūksas pasakojo, kad šiemet varžybose laukiama apie dešimties dalyvių. Tarp jų – trys, keturios dailiosios lyties atstovės.

"Molas Surf Longboard Classic 2019" dalyvių sugebėjimai bus vertinami pagal klasikinius banglenčių varžybų parametrus – plaukimo trajektorijos ir visos lentos ilgio išnaudojimą, stiliaus ir plastiškumo, bendro estetinio vaizdo.

Plaukikas turės atlikti tradicinius manevrus stilingai ir gražiai judant ant lentos kritinėje bangos dalyje, taip pat parodyti kontroliuojamų judesių visumą, akcentuojant kūrybiškumą ir formą.

Kaip ir pernai, varžybose teisėjaus trys prisiekę bangų mylėtojai iš Kauno, Palangos ir Klaipėdos.

Dalyviai bus vertinami susumavus kelių etapų rezultatus.

Apdovanojami susidariusių įskaitų pirmųjų trijų vietų nugalėtojai.

Stebėti, kaip entuziastai skros Baltijos bangas, galės visi norintieji. Rungtynės startuos šeštadienį 9 val. ir tęsis iki 16 val.

Pernai susumavus trijų etapų rezultatus, daugiausia balų surinko ir pirmąją vietą iškovojo banglentininkas iš Rusijos Max Fomin, antrąją – taip pat rusas Dmitrijus Iliasovas, trečiąją – Jonas Grinevičius.

Moterų grupėje pirmąją vietą pelnė Anna Matveeva iš Rusijos, antroji vieta atiteko Laurai Kazlauskaitei, trečioji – Norai Ulozaitei-Stanienei.

Varžybų organizatorius klaipėdietis T.Ūksas šio sporto moko ir vaikus, kasmet rengia ne tik pamokas, bet ir vasaros dienos stovyklas, kurių metu jaunieji vandens mylėtojai išmokomi teisingai plaukti banglente ir net manevruoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
kvapa smarve Klaipedoj gniauzia o ne banglenktininkai....o dudorius sik na s soc tinkluose liaupsina, matyt savoji nerodo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių