„Mėlynoji vakarienė“ Klaipėdoje: kviečia vakarieniauti S. Dali kūrinių apsuptyje

  • Teksto dydis:

Tik tris dienas Klaipėdoje viešėsianti vieno žymiausių pasaulio menininkų Salvadoro Dali paroda bus pristatoma išskirtiniu būdu. Miestiečių pamėgta vasaros tradicija tapusi "Mėlynoji vakarienė" vasario 14 ir 15 d. kvies sėsti prie stalų S.Dali kūrinių apsuptyje.

Naujam gyvenimui prisikeliančiose Pajūrio mugės patalpose (Turgaus g. 16) bus ruošiama puošni, meniškais akcentais dekoruota aplinka, iškils scena, tiekiamas gurmaniškas maistas.

Kaip pasakojo "Mėlynosios vakarienės" organizatorė Jovita Navickaitė, idėja pirmą kartą Klaipėdoje viešinčią parodą "Netikėtasis Dali" eksponuoti netradicinėje aplinkoje vakarienės metu kilo kaip reveransas išradingam ir laisvam menininkui.

"S.Dali garsėjo kaip gurmanas, puošnių ir ekscentriškų vakarienių rengėjas – į jas rinkdavosi menininkai, žurnalistai, aukštuomenės atstovai, dizaineriai. Garsas apie jas sklisdavo net praėjus dešimtmečiams. Mažai kas žino, kad su savo žmona Gala menininkas išleido kulinarijos knygą", – vardijo J.Navickaitė, – manau, kad galimybė pabūti su S.Dali kūriniais neformalioje, ne galerinėje erdvėje tikrai leis kitaip pajusti šio menininko aurą, padės geriau įsivaizduoti, ką reiškia jausmas, kai menas smelkia visą gyvenimą."

Iš privačios Kessaouri fondo kolekcijos atkeliaujančioje parodoje – litografijos, keramika, dirbiniai iš bronzos, sidabro ir aukso.

"Netikėtasis Dali", kaip išduoda pavadinimas, leis susidaryti platesnį suvokimą apie genialiojo siurrealisto kūrybą.

Vakarienės svečių lauks ne tik puošni, meniška aplinka, bet ir gurmaniškas maistas. Valentino dienos vakarui ruošiamos jūrų gėrybės ir šviežios žuvys, vasario 15 d. – ispaniškos virtuvės meniu, mėsos patiekalai.

Vasario 14–15 d. "Mėlynosios vakarienės" metu skambės muzikos projektas "Exclusively Piazzola".

Dalia Dėdinskaitė (smuikas), Glebas Pyšniakas (violončelė) ir Tadas Motiečius (akordeonas) kvies drauge leistis į muzikinę kelionę tarp skirtingų žemynų, kultūrų ir žanrų, skambant rinktiniams Ástoro Piazzollos kūriniams.

Vasario 16 d. paroda "Netikėtasis Dali" bus atvira lankytojams. Daugiau informacijos "Mėlynoji vakarienė" "Facebook" puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
"Naujam gyvenimui prisikeliančiose Pajūrio mugės patalpose" - nejau sunku pasakyti adresą ? Nežinau, kur randasi pajūrio mugės patalpos - gal tik jiems vieniems ir bus toji vakarienė ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių