Meras pagailėjo pinigų vykti į Lenkiją

"Keturi tūkstančiai litų yra per daug už galimybę pasakyti vieną sakinį, o gal net visai neturėti progos ištarti frazę", – įsitikinęs kelionės į Lenkiją, kur buvo pristatytas Lietuvoje vyksiantis Europos krepšinio čempionatas, atsisakęs Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Lietuvoje vyksiančio čempionato prezentaciją miniai žurnalistų Lenkijoje, Katovicuose, surengė Lietuvos krepšinio federacija. Joje dalyvavo ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, taip pat miestų, kurie priims Europos čempionato dalyvius, vadovai: Kauno meras Andrius Kupčinskas, Panevėžio meras Povilas Vadopolas, Šiaulių meras Genadijus Mikšys, Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius.

Nors Europos krepšinio čempionato varžybos turėtų vykti ir Klaipėdoje bei Alytuje, šių miestų vadovai Lenkijoje nepasirodė.

Uostamiesčio vadovas savo sprendimą nevykti į Lenkiją motyvavo tuo, jog kelionė būtų buvusi per brangi ir nelabai naudinga.

"Susiskambinau su Lietuvos krepšinio federacijos atstovais, atsakingais už čempionato organizavimą. Jie jau buvo Lenkijoje. Pasakiau visas naujienas apie Klaipėdos arenos statybų eigą, faksu nusiunčiau rangos sutartį. Programoje net nebuvo numatyta, kad merams toje prezentacijoje bus leista pasisakyti. Be to, tą vieną sakinį dėl arenos statybų pasakė kiti", – tvirtino R.Taraškevičius.

Jo teigimu, kelionė į Lenkiją savivaldybės biudžetui būtų atsiėjusi apie 4 tūkst. litų. Esą 2 tūkst. 700 litų būtų tekę pakloti už viešbutį, o 1 tūkst. 300 litų – už pačią kelionę.

"Būčiau sulakstęs į Lenkiją, praradęs keturias paras, krūvą pinigų ir net nepasakęs nė vienos frazės", – tikino R.Taraškevičius.

Tačiau jis neslėpė, kad jei Lietuvos rinktinė būtų patekusi į ketvirtfinalį, į Lenkiją jis būtų vykęs. R.Taraškevičius buvo rezervavęs bilietus rungtynėms, bet rinktinei iškritus iš tolimesnių varžybų, jų rezervaciją atšaukė ir į šalį kaimynę nebevyko.

Jis dar kartą patikino, kad Europos krepšinio čempionatas vyks ir Klaipėdoje, nes arena bus pastatyta per 16 mėnesių, o problemų dėl viešbučių, kurių kyla kitiems miestams, uostamiestis neturi, nes greta yra Palanga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių