Pereiti į pagrindinį turinį

Meras pasveikino geriausius Klaipėdos abiturientus

2014-07-15 11:24

Daugiau nei pussšimtis Klaipėdos abiturientų savo brandos atestatuose turės įrašytą šimtuką. Geriausiai brandos egzamijų sesiją išlaikė uostamiesčio dvyliktokai antradienį sulaukė išskirtinio dėmesio.

Daugiau nei pussšimtis Klaipėdos abiturientų savo brandos atestatuose turės įrašytą šimtuką. Geriausiai brandos egzaminų sesiją išlaikė uostamiesčio dvyliktokai antradienį sulaukė išskirtinio dėmesio.

Juos pasveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Šimtukus šiais mokslo metais gavo 57 uostamiesčio abiturientai. Kai kurie jų – ir ne po vieną, todėl bendras Klaipėdos abiturientų maksimalių egzaminų įvertinimų derlius yra 83 šimtukai.

Moksleivių pagerbimo šventėje meras džiaugėsi Klaipėdos abiturientų pasiekimais.

„Aiškiai parodėte savo gebėjimų lygį, kad net ir komplikuotoje situacijoje galima pasiekti labai gerų rezultatų“ – teigė V.Grubliauskas.

Didžiąją dalį šimtukų – net 62 gavo abiturientai iš „Ažuolyno“ gimnazijos. 9 maksimalius įvertinimus surinko Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviai, 3 – Baltijos gimnazijos abiturientai.

Maksimaliai gerais egzaminų rezultatais gali džiaugtis ir abiturientai iš Vydūno, „Aitvaro“, „Aukuro“, „Varpo“, „Vėtrungės“ gimnazijų.

Daugiausia šimtukų klaipėdiečiai gavo už matematikos egzaminą – 26, anglų kalbos – 21, lietuvių kalbos – 16, inormacinių technologijų – 10. Chemijos egzamino maksimaliais įvertinimais gali didžiuotis 6 abiturientai, istorijos ir biologijos – po 2.

„Pernai 95 abiturientai gavo 112 šimtukų. Tai buvo didžiausias šimtukų skaičius per visus metus, kai egzaminai vertinami tokiais balais“ – teigė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė.

Pašnekovė svarstė, jog galbūt šiemet šimtukų sumažėjo dėl sunkesnių egzaminų.

Tačiau tai nesutrukdė „Ąžuolyno“ gimnazijos abiturientei Mai Nguyen Ngoc ir Vydūno gimnazijos abiturientei Mildai Venckutei pelnyti net po tris maksimalius įvertinimus.

M. Nguyen Ngoc šimtukus gavo iš anglų, matematikos bei chemijos, o Milda Venckutė – iš anglų, matematikos ir istorijos egzaminų.

„Labiausiai padėjo nuoseklus darbas. Mano nuomone, sėkme galima pavadinti rezultatą nuo 95 iki 100 balų, bet iki 95 balų reikia tikrai padirbėti“– teigė M. Venckutė.

Klaipėdos meras per susitikimą su abiturientais atliko nedidelę jų apklausą. Paaiškėjo, jog didžioji dalis moksleivių studijoms renkasi Vilniuje esančias aukštąsias mokyklas, keli planuoja mokslus tęsti Kaune, ketvirtadalis vyks į  užsienio universitetus.

V.Grubliauskas tikino nebijantis, kad šviesūs protai paliks Lietuvą ir išvažiuos studijuoti į užsienį. Susirinkusiems abiturientams jis linkėjo norėti sugrįžti į Klaipėdą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų