Pereiti į pagrindinį turinį

„Neptūno“ krepšininkai sirgaliams parvežė taurę

2016-06-07 14:50

Klaipėdos „Neptūnas“ pakartojo skambiausią pergalę klubo istorijoje ir po dviejų metų pertraukos vėl gali didžiuotis Lietuvos vicečempiono titulu. Iškovotą sidabro taurę į uostamiestį parvežę žaidėjai neslėpė džiaugsmo ir kitą sezoną žadėjo dar aršiau siekti aukso.

Kaune užbaigę sezoną „neptūniečiai“ sugrįžo pakiliomis nuotaikomis. Antradienį komandos krepšininkai drauge su vyriausiuoju treneriu Dainiumi Adomaičiu Klaipėdos merui įteikė pelnytą taurę ir kamuolį su žaidėjų parašais.

Su trenksmu pasibaigusi Lietuvos krepšinio lyga (LKL) miesto komandai buvo itin sėkminga. Istorinė pergalė optimistiškai nuteikė ir žaidėjus, ir sirgalius.

Apžiūrinėdamas iškovotą sidabro taurę meras Vytautas Grubliauskas negailėjo liaupsių krepšininkams. Jo žodžiais, didžiausia „Neptūno“ pergalė – iki paskutinės sekundės nesudėti ginklų ir kovoti iki galo. Esą šis ryžtas parodė, jog Klaipėda išlieka krepšinio talentų kalve, o pergales lemia ne turimas biudžetas, bet tvirta komandos dvasia.

„Jūsų iškovoti sidabro medaliai Klaipėdoje žiba auksu ir šis laimėjimas į miesto sporto istoriją tikrai bus įrašytas aukso raidėmis. Iki paskutinės kovos jūs išlikote tikraisiais kariais – tai didžiulė stiprybė ir jėga. Tad drąsiai vadinu „Neptūną“ Klaipėdos miesto pasididžiavimu ir pavyzdžiu visai Lietuvai“, – sveikindamas „Neptūno“ krepšininkus kalbėjo meras.

Dėkodamas už garbingą kovą ir įteikdamas vyrams miesto medalius jis pabrėžė, kad klaipėdiečių širdyse „Neptūnas“ yra nugalėtojai, o trečias saldus laimėjimas neabejotinai bus auksinis.

Jam antrino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, kuris sakė tikįs, jog kitąmet komandos branduolį vėl sudarys gausus būrys būtent šio krašto gyventojų, ko negalima pasakyti apie kitus Lietuvos krepšinio klubus.

Savo ruožtu „Neptūno“ vyriausiasis treneris D. Adomaitis miestui ir jo žmonėms padėkojo už didelį palaikymą, kurį komanda jautė viso sezono metu. Strategas gyrė savo auklėtinius už įdėtą darbą ir tikėjimą sėkme.

„Milžiniškas palaikymas atsispindėjo varžybų metu tribūnose, kurios buvo pilnos sirgalių. Tai labai svarbu kiekvienam iš mūsų“, – pabrėžė D. Adomaitis.

Jo žodžiais, žaidėjų atsidavimas lėmė, kad komanda tapo mėgstama ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos žmonių.

„Turiu žemai nusilenkti savo komandai, kuria didžiuojuosi. Ji garbingai atstovavo kraštui viso sezono metu netausodami sveikatos. Visuomet sakiau, kad reikia dirbti tyliai, o rezultatai tegul kalba patys už save“, – nukirto strategas.

„Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika taip pat dėkojo sirgaliams. Komandos siela yra įsitikinęs, kad kova buvo gera, o laimėjimas – tikras.

Klaipėdos „Neptūno“ klubas Lietuvos krepšinio lygos vicečempionais tapo po dvejų metų pertraukos.

Nors klaipėdiečiai paskutinėse Lietuvos krepšinio lygos finalo serijos rungtynėse Kaune rezultatu 70:97 nusileido Kauno „Žalgiriui“, tačiau yra akivaizdu, kad „neptūniečiai“ į priekį vedami trenerių D. Adomaičio ir Mindaugo Brazio, šį sezoną kovojo išties garbingai ir atidavė savo širdis.

„Neptūnas“ svarbiausią klubo istorijoje pergalę pasiekė tuomet, kai šį sezoną pusfinalio serijoje rezultatu 3:2 parklupdė Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą.

Negana to, lemiama pergalė buvo iškovota Lietuvos sostinėje, tai yra „Lietuvos ryto“ namų arenoje ir „Neptūnas“ tapo pirmąja komanda, po Kauno „Žalgirio“, sugebėjusi eliminuoti „Lietuvos rytą“ atkrintamosiose LKL rungtynėse.

Klaipėdiečiams už kovingumą, atsidavimą ir puikų žaidimą plojo net didžiausi krepšinio skeptikai. Daugelis krepšinio ekspertų pripažino, kad „Neptūnas“ šį sezoną pademonstravo neeilinį charakterį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų