„Meridianas“ grįš po mėnesio

Savo vietoje jau turėjęs būti Klaipėdos simbolis – burlaivis "Meridianas" prie krantinės Danės upėje bus prišvartuotas spalio antroje pusėje ir šis terminas, kaip tvirtinama, yra galutinis.

Savo vietoje jau turėjęs būti Klaipėdos simbolis – burlaivis "Meridianas" prie krantinės Danės upėje bus prišvartuotas spalio antroje pusėje ir šis terminas, kaip tvirtinama, yra galutinis.

Kai pernai lapkritį jis buvo ištemptas remontuoti, skelbta, kad barkentina sugrįš šiemet per Jūros šventę, vėliau sugrįžtuvių data nukelta į rugsėjo antrąją pusę. Tačiau artėja mėnesio pabaiga, o "Meridianas" vis dar doke.

"Aišku tai, kad burlaivis į savo vietą bus partemptas spalio antroje pusėje, dabar tik deriname dieną. "Meridiano" remontas dar nebaigtas bei vyks net jam ir prisišvartavus prie krantinės.

Tačiau kai dabar tokios oro sąlygos, tiesiog išnaudojame galimybę jį remontuoti doke, o ne prie krantinės", – aiškino Klaipėdos miesto simbolio "Meridianas" paramos fondo valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis.

Paklaustas, ar per "Meridiano" sugrįžtuves bus rengiama speciali šventė, pašnekovas atsakė neigiamai: "Kaip jį išlydėjome su viltimi, kad grįš, taip ir pasitiksime su viltimi, kad kuo greičiau galėsime į jį patekti. Manau, jog žmonės ir taip ateis pasitikti išsiilgto "Meridiano", orkestrais jų kviesti nereikės".

"Meridiano" sugrįžimas labai susijęs ir su Pilies tilto uždarymo remontui. Kol burlaivis nebus partemptas prie Danės krantinės, darbininkai dirbti nepradės.

"Su savivaldybės atstovais bendradarbiaujame, keičiamės informacija. Žinau, kad tiltas remontui bus uždarytas galbūt lapkritį, todėl tikrai spėsime partempti "Meridianą", – teigė A.Kuzmarskis.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė patvirtino, jog Pilies tiltas bus uždarytas veikiausiai tik po gero mėnesio.

Konkursas išrinkti jį remontuosiančius rangovus įvyko, šiuo metu derinama sutartis, tačiau parašų ant jos dar nėra. Rangovas turi pateikti numatomų darbų grafiką.

"Kai jį turėsime, tada ir žiūrėsime, ar pasirašyti sutartį, ar ją dar derinti. Žodžiu, kol kas konkrečiai tilto uždarymo datos negalima įvardyti. Aišku, jis bus uždarytas tik tada, kai praplauks "Meridianas", nes tiltą dar reikės pakelti, o gal jis ir nebenusileis", – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo V.Staskonienė.

Kol vyks Pilies tilto remontas, o planuojama, kad jis truks apie pusantrų metų, greta jo bus pastatytas laikinas tiltas per Danę.

Pastarasis bus įrengtas ties buvusia Senąja perkėla. Laikino tilto statyboms bus skelbiamas kitas viešasis konkursas, todėl numatoma, kad toks įrenginys atsiras kiek vėliau, nei prasidės Pilies tilto remonto darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valius

Valius portretas
"Kol vyks Pilies tilto remontas, o planuojama, kad jis truks apie pusantrų metų, greta jo bus pastatytas laikinas tiltas per Danę." - kam gi reikės jau to laikiniojo tilto, jei jis bus pastatytas, "kol vyks remontas"?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių