„Meridiano“ savininkai rūpinsis ir aikšte

Burlaivio „Meridianas“ fondui miesto taryba leido prižiūrėti šalia jo krantinės esančios teritoriją. Šiltuoju metų laiku fondas aikštės dalyje galės įsirengti lauko kavinę ir prekybos bei paslaugų vietas.

Su kavinėmis suderino

Ketvirtadienį vykusiame posėdyje miesto taryba sprendė, ar pritarti savivaldybės ir Klaipėdos jūrinio miesto simbolio „Meridianas“ paramos fondo bendradarbiavimo sutarčiai.
Pagal ją fondas prižiūrės 1,508 tūkst. kvadratinių metrų ploto teritoriją, esančią prie krantinės, kurioje stovi barkentina. Jis rūpinsis „Meridiano“ švartavimosi vieta, knechtais, kitais laivų tvirtinimo įrenginiais.

Taip pat suremontuos teritorijoje esančius medinius suolus ir juos prižiūrės, užtikrins švarą ir tvarką, rūpinsis šaligatvių remontu, sniego valymu, organizuos želdinių priežiūrą, šienavimą.
Savivaldybė fondui šioje teritorijoje leis vykdyti komercinę veiklą – įrengti lauko kavinę, organizuoti prekybą, teikti paslaugas. Kasmet tarybai bus teikiama svarstyti dėl jo atleidimo nuo rinkliavos.

Sutartis bus pasirašoma 10 metų.

Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas tvirtino, kad komitetų posėdžių metu fondas įpareigotas pasikalbėti su dviem šalia teritorijos, kurią jis nori prižiūrėti, esančiomis kavinėmis.

Politikai, baiminosi, kad gali būti užkirstas kelias šioms įstaigoms išnešti vasarą staliukus į lauką.

Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio „Meridianas“ paramos fondo direktorius Aidas Kaveckis pasakojo, kad su kavinėmis kalbėta. Jos neprieštarauja, kad fondas prižiūrės šią teritoriją.

Nė viena iš šių kavinių staliukų šioje teritorijoje nestato. Nepretenduojame nė vienos įstaigos teritoriją. Siekiame bendro tikslo, kad mieste būtų tvarka. „Meridianas“ stovi kaip gulbė. Norime, kad ir aikštė blizgėtų“, – pabrėžė A.Kaveckis.

Kariauti nesiruošia

Dėl bendradarbiavimo sutarties tarp tarybos narių kilo daug diskusijų. Domėtasi, kaip bus su galimybe atsiimti įrengtą turtą, jei tai nepridaro žalos.

„Gali būti, kad teritorijoje fondas pastatys kokią brangią bronzinę skulptūrą. Tokiu atveju, pasibaigus sutarčiai, fondas turės teisę ją pasiimti“, – tvirtino A.Kačalinas.

Daug diskusijų sukėlė sutarties punktas, kuriame numatoma, kad savivaldybė turės suderinti raštu renginių ir darbų organizavimą minėtoje teritorijoje.

„Kaip vyks tie susirašinėjimai, per kiek laiko fondas turės atsakyti? Viskas turi būti numatyta. Priešingu atveju gali būti taip, kad savivaldybė negalės organizuoti renginių aikštėje. Punktas, kad sutartis netrukdys savivaldybei naudotis savo turtu yra demagogija. Meras turėtų atkreipti į sutarties juridinę pusę. Jis šį dokumentą pasirašys ir turės atsakyti už pasekmes“, – pabrėžė tarybos narė Zita Šličytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Topas

Topas portretas
Norai tai lyg ir geri... O kodel nekyla noras sutvarkyti buvusio kinoteatro "Baltija" griuvesius?

Bobute

Bobute portretas
Zmones nori tvarkyta ta aikste lai tvaro .Yra dar daug ka tvarkyt ,kad ir Lietuvininku aikste .Sekmes darbuose.

....

.... portretas
Leiskime žmonėms daryti gerus darbus!!! Kiekviena tokia iniciatyva sveikintina. Neužkirskime tam kelio. Šaunuoliai. AČIŪ Jums!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių