„Metų klaipėdietė 2020“: skelbiamas kandidačių dvidešimtukas

  • Teksto dydis:

Pristatome 20 pretendenčių į „Metų klaipėdietės“ titulą. 

Šios ypatingos merginos ir moterys vertos mūsų pagarbos ir dėmesio. Jos buvo atrinktos iš skaitytojų pasiūlyto ilgo sąrašo.

Kviečiame balsuoti ir iš šių pretendenčių išrinkti dešimt dalyvių, kurios sulaukusios didžiausio skaitytojų palaikymo keliaus į kitą etapą.

Jūsų balsų laukiame iki vasario 6 d.

1. Zita Genienė – Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus istorikė – už išsamius tyrinėjimus ir išleistas knygas apie Klaipėdą.

2. Lorita Goriagina remia įvairias organizacijas, tokias kaip šunų prieglaudos, vaikų, sergančių širdies ydomis. Organizuoja akcijas, kurių metu surinkti pinigai skiriami būtent šioms organizacijoms. Klaipėdoje turi savo tatuiruočių saloną. Ši moteris yra ne tik salono savininkė, bet ir dviejų vaikų mama.

3. Kristina Jokubavičienė – Lietuvos dailės muziejaus Klaipėdos Prano Domšaičio galerijos vedėja, dailėtyrininkė. Už Klaipėdos dailės tyrinėjimus ir publikacijas apie uostamiesčio dailininkų kūrybą, už knygas apie šio miesto ir krašto dailininkus P.Domšaitį ir Algį Kliševičių.

4. Ona Kajutienė pagimdžiusi, išauginusi ir gerai išauklėjusi septynis vaikus. Prezidento G. Nausėdos apdovanota ordino „Už nuoplenus Lietuvai“ medaliu.

5. Aušra Krasauskaitė-Berulė baleto šokėja, choreografė ir šokio pedagogė. 2008 m. pradėjo dirbti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėjų trupėje. 2010 m. įkūrė savo vardo baleto studiją. Su KVMT šokėjų trupe ir kitų trupių baleto solistais 2017 m. sukūrė šokio spektaklį „Karmen“. 2018 m. kūrėja už šį spektaklį Jaunojo menininko debiuto kategorijoje pelnė aukščiausią Lietuvos teatro apdovanojimą – „Auksinį scenos kryžių“.

6. Brigita Kreivinienė – mokslininkė, Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos skyriaus vedėja, Delfinų terapijos programos vadovė, Klaipėdos universiteto dėstytoja, Sveikatos apsaugos ministerijos viešoji konsultantė netradicinės medicinos klausimais, Tarptautinio mokslinio žurnalo „Social Welfare“ redakcinės kolegijos narė, daug nuveikusi, kad delfinų terapija būtų įteisinta ir neįgalieji gautų didesnę pagalbą.

7. Rita Kuprelienė aktyvi moteris pernai po žiemos švenčių surengė kalėdinių eglučių surinkimo akciją, nebereikalingi medeliai iškeliavo į Klaipėdos zoologijos sodą, jais buvo maitinami žvėrys. Šiemet ji paragino neišmesti Kalėdinių eglučių, įsigytų su vazonais. Moteris siekė suteikti medeliams galimybę nemirti.

8. Gražina Mažrimienė – Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinės poliklinikos vadovė-fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja, už begalines pastangas profesinėje veikloje, teikiant medicinos paslaugas Klaipėdos gyventojams. Už nuoširdumą, dėmesingumą ir pagarbą kiekvienam pacientui.

9. Jūratė Rekašienė – Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos-ginekologijos departamento bendrosios praktikos slaugytoja. Moteris pernai balandžio pabaigoje kaimyno pakviesta išbėgo į kiemą, kur patvoryje buvo rastas naujagimis. Medikė nė akimirkos nesuabejojo ir ėmė svetimą leisgyvį vaikelį šildyti savo kūno šiluma. Mažylis išgyveno. Moteris išgelbėjo gyvybę.

10. Jadvyga Putinienė Lietuvos Tautinio Olimpinio komiteto apdovanota antrojo laipsnio ženklu „Už nuopelnus“. J. Putinienė yra septynis kartus Lietuvos čempionė. Sportininkė septynis kartus gerino Lietuvos ieties metimo rekordą. Ieties metimo rekordas (67,84 m) laikosi jau 40 metų. Sportininkė nuo 1990 metų dalyvauja pasaulio, Europos lengvosios atletikos veteranų varžybose, žaidynėse, iš kurių grįžta arba nugalėtoja, arba prizininkė.

11. Gina Skersinskytė – Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė, paaukojusi vardan „Grigeo“ demaskavimo savo laisvą laiką ir dirbusi per naktį, kad didžiulės gamyklos atstovai nesutrukdytų atskleisti jų neteisėtos veiklos.

12. Sondra Simanaitienė – Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui. Už meninius projektus Skulptūrų parke, už bandymą taikiai saugoti medžius šiame klaipėdiečių pamėgtame parke ir už bandymą sutaikyti bendruomenę sprendžiant aštrius klausimus.

13. Vaida Zacharevičienė – puiki mama, nepakartojama Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubo „Draugystė“ šokių vadovė, o svarbiausia – atsidavusi savo veiklai. Tai žmogus, kuris skleidžia šilumą ir meilę kiekvienam sutiktam. Dalyvauja su kolektyvu įvairiuose konkursuose Lietuvoje ir už jos ribų.

14. Nijolė Sliužinskienė – Klaipėdos etnokultūros centro vadovė, jos iniciatyva uostamiestyje jau antrus metus buvo surengtas UNESCO globojamas, nematerialaus paveldo festivalis „Lauksnos“.

15. Karolina Kontenytė – Klaipėdos dramos teatro aktorė, Auksinio scenos kryžiaus laureatė. Už aktyvumą ir profesionalumą uostamiesčio teatriniame gyvenime, Klaipėdos vardo garsinimą šalyje.

16. Marija Serebriakova – rusų folkloro asociacijos „Večiora“ prezidentė. Jos dėka jaunimas susižavi ir puoselėja senąsias tradicijas, o uostamiestyje vyksta tarpkultūrinis dialogas.

17. Agnija Šeiko – choreografė, modernaus šokio puoselėtoja, subūrusi daug nuostabių talentų bendriems projektams, šokio teatro „Padi Dapi Fish“ meno vadovė. Už šiuolaikinio šokio žanro populiarinimą Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje.

18. Regina Zavjalova – „Mano aplinkos“ vadybininkė, nuostabi kaimynė, visą laiką skiria žmonėms, aplinkai, kad būtų švaru uostamiestyje, darbuotojais rūpinasi kaip niekas kitas.

19. Aina Zinčiukaitė – scenos kostiumų, rūbų dizainerė. Kūrė kostiumus sportinių šokių klubo „Žuvėdra“ šokėjams, menininkams, aktoriams, taip pat įvairiems projektams, renginiams ir spektakliams. Apdovanota medaliu „už nuopelnus Lietuvai“, teatralams skirtu „padėkos kaukės“ apdovanojimu.

20. Indrė Žigeu – Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslo darbuotoja. Lietuvos archeologijos draugijos narė. Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos organizuojamame disertacijos konkurse jos KU apginta disertacija „Stiklo dirbiniai ir jų naudojimo kultūra Klaipėdoje XVI–XIX a. Baltijos jūros regiono kontekste“ pateko tarp 11 geriausių visoje šalyje, už tai buvo apdovanota prezidento G. Nausėdos.


Balsuoti tradiciškai galima pildant dienraščio iškarpas, internetu ir žinutėmis arba skambučiais trumpuoju telefono numeriu.

Balsavimo lapelius siųsti adresu: Metų klaipėdietės rinkimams, dienraštis „Klaipėda“, Naujojo Sodo g. 1A, „K centras“, 92118 Klaipėda arba atnešti ir įmesti į specialias balsadėžes redakcijos skyriuje Naujojo Sodo g. 1A arba I. Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų skyriuje (adresas Taikos pr. 81A).

Taip pat pareikšti nuomonę galite naujienų portale klaipeda.diena.lt, rubrikoje „Metų klaipėdietė

Vasario 8-ąją dienraštis paskelbs dešimtuką.


Dienraštis „Klaipėda“ dėkoja projekto rėmėjams: ilgamečiam Metų klaipėdietės rinkimų garbės mecenatui – nekilnojamojo turto valdymo įmonei „Mūsų laikas“. Kiti rėmėjai: lietuviško kapitalo integruotas medienos perdirbimo įmonių holdingas „Vakarų medienos grupė“, „Danvitė Smile“ – profesionalios aukščiausio lygio dantų gydymo, chirurgijos, ortodontijos, dantų profilaktikos ir grožio paslaugos, aplinkosaugos uoste sprendimus ir paslaugas teikianti įmonė „Parsekas“, Klaipėdoje gaminami elektriniai autobusai „Dancer“. Partneriai: Klaipėdos estetinės ir lazerinės medicinos centras „Lazerklinika“, „Vadasiga“ – aukščiausios kokybės baldų prekybos lyderė, žinomų Europos baldų gamybos kompanijų atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Kur ligita Girskiene kuri del Klaipediečiu gerovês atiduoda śitiek daug laiko ir .........

A

A portretas
O nors vieną iš komentuojancių padarė kažką kad ir jūs pastebėtų, ar lengviausia įžeidinėti, užgaulioti. Manau kiekvieną iš pasiūlytų yra verta, nesėdi rankų sudejusios, nekomentuoja ir neižeidinėja o kažką nuveikia.

as

as portretas
O ku Grazina Juodyte, L. Girskiene ...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių