Metų klaipėdietės titului – 20 nusipelniusių moterų

Neįprasti ir naujų iššūkių visų gyvenimus pripildę 2020 m. baigėsi, nusinešdami ne tik slogius išgyvenimus, bet ir privertę naujai pažvelgti į šalia esančius žmones. Klaipėdiečiai tradiciškai raginami pagerbti labiausiai savo darbais uostamiestį garsinusias ir žmonėms padėjusias moteris. Dienraštis „Klaipėda“ ragina 19-ąjį kartą rinkti Metų klaipėdietę.

Margas dvidešimtukas

Metų pradžioje pandemija smogė nauja jėga, todėl įprasto konkurso grafiko laikytis nebuvo galima, kita vertus, klaipėdiečiai turėjo daugiau laiko siūlyti pretendentes.

Metų pradžioje pandemija smogė nauja jėga, todėl įprasto konkurso grafiko laikytis nebuvo galima.

Kaip ir anksčiau, Metų klaipėdietės rinkimams negalėjo būti siūlomos politinių partijų narės.

Šiandien pristatomas miesto žmonių pasiūlytų moterų dvidešimtukas.

Metų pradžioje pandemija smogė nauja jėga, todėl įprasto konkurso grafiko laikytis nebuvo galima.

Dr. Marlene Wall yra LCC tarptautinio universiteto, kuriame mokosi ir dirba žmonės iš daugiau nei 50 valstybių, rektorė.

Rasa Girdžiūnienė – Klaipėdos universitetinės ligoninės Infekcinių ligų gydytoja, COVID-19 skyriaus vedėja.

Aušra Sutulė dirba Klaipėdos Respublikinės ligoninės Konsultacinės poliklinikos vyresniąja slaugytoja.

Susanne Kettler-Riutkenen – Išganymo armijos Lietuvoje vadovė, dirbanti Klaipėdos žmonių labui nuo 2001 m.

Ramunė Petrauskienė – Klaipėdos licėjaus direktoriaus pavaduotoja, mokytoja, tarptautinių bakalaureato programų koordinatorė.

Rūta Navickienė – Klaipėdos miesto poliklinikos gydytoja odontologė, pasižymėjusi savanoryste.

Vaida Tamošauskienė – socialinė darbuotoja, pernai vasarą išgelbėjusi jūroje skęstantį neįgalų berniuką.

Regina Baguckienė yra asociacijos „Paupių bendruomenė“ įkūrėja ir vadovė, sulaukusi vidaus reikalų ministrės padėkos už pilietiškumą, kartu su savivaldybe sprendžiant COVID-19 sukeltas problemas.

Janina Žemaičiūnienė – Žemaitijos rašytojų bendrijos narė, Lietuvos menų mėgėjų asociacijos „Branduma“ Klaipėdos skyriaus pirmininkė, Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos, LATGA narė, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Klaipėdos pajūrio bendrijos pirmininkė ir mišraus choro meno vadovė, VO „Vakaro žaros“ moterų vokalinio ansamblio meno vadovė.

Elena Matulionienė yra Klaipėdos etnokultūros centro Liaudies dailės studijos koordinatorė, dailininkė etnologė, pernai pelniusi Kultūros ministerijos premiją. Ji yra pirmoji ir vienintelė Klaipėdos krašte tautinio kostiumo specialistė ekspertė.

Agnė Dalangauskienė yra Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ vadovė, bandanti atgaivinti vaikų ir jaunimo susidomėjimą buriavimu, prisidedanti prie jūrinio identiteto puoselėjimo Klaipėdoje.

Regina Šaltenytė – Klaipėdos dramos teatro aktorė, 2020 m. apdovanota Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija už nuosekliai puoselėtą vaidybos meno meistrystę.

Regina Donbrauskaitė-Plotnikova – dailės klubo „Guboja“ vadovė, 20 metų dirbanti su vaikais, jaunimu, suaugusiaisiais, skatinanti kūrybiškumą ir suteikianti sparnus būsimiesiems architektams, dizaineriams, tapytojams.

Dalia Puidokienė yra Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centro vadovė, pasiekusi, kad Klaipėdoje atsirastų pirmoji šalyje emocinės pagalbos telefono linija vyrams. Moteris aktyviai siekia, kad kiekvienas žmogus galėtų gauti reikiamą emocinę pagalbą.

Raimonda Nabažaitė – aktyvi Klaipėdos archeologė, humanitarinių mokslų daktarė, viduramžių ir naujųjų laikų miestų kultūros tyrinėtoja, kasinėjanti Jono bažnyčios liekanas, populiariai aiškinanti ir rodanti, kokia buvo miesto praeitis.

Aida Raimonda Pečeliūnienė be jokio atlygio kuria istorines miesto kompozicijas, yra dovanojusi Klaipėdai lėlių kompoziciją „Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę“ bei XV–XVI a. Klaipėdos vaizdų ekspoziciją.

Maja Tarachovskaja yra M.Gorkio progimnazijos matematikos mokytoja, kurios parašytos pjesės statomos dešimtyse šalių. Ji pati vaidina teatre. Karantino metu moteris ne tik mokė vaikus, bet ir baigė rašyti tris knygas.

Lilija Bručkienė dirba Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja. Ji buvo viena maištavusių pedagogų, kurie daugiau nei prieš metus, tris savaites „okupavę“ Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos patalpas, mėgino valstybininkams parodyti jų padarytas klaidas švietimo sistemoje ir pareikalavo jas ištaisyti.

Aušra Krasauskaitė-Berulė yra Auksinį scenos kryžių pelniusi baleto šokėja, choreografė ir šokio pedagogė, moteris dirba Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėjų trupėje, yra savo vardo baleto studijos įkūrėja.

Diana Blažaitienė yra trijų verslų savininkė, dviejų verslo klubų vadovė. Jos iniciatyva Klaipėdoje įkurtas moterų klubas skatina moteris imtis verslo, vaikus moko finansinio raštingumo ir verslumo.

Konkurso sąlygos

Iš šio sąrašo klaipėdiečiai turėtų išrinkti 10 labiausiai, jų manymu, vertų moterų. Balsavimas vyks iki balandžio 6-osios, o daugiausia balsų surinkusių moterų sąrašas dienraštyje „Klaipėda“ bus paskelbtas balandžio 8 d.

Kitas etapas tęsis iki balandžio 20-osios, jo metu iš 10 pretendenčių balsų dauguma bus atrinktos šešios konkurso finalininkės.

Konkurso finalo dalyvių sąrašas bus paviešintas balandžio 22 d. Į šešetuką patekusios moterys bus pristatomos dienraščio „Klaipėda“ puslapiuose, naujienų portale www.klaipeda.diena.lt ir „Facebook“ paskyroje.

Vieną kandidatę iš visų pasiūlytų į finalinį šešetuką deleguos speciali dienraščio komisija.

Nuo šios dienos iki gegužės 7 d. vidurdienio vyks balsavimas, kurio metu iš šešių pretendenčių skaitytojai išrinks Metų klaipėdietę.

Gegužės 8–10 d. bus skaičiuojami balsai. Konkurso laimėtoja bus skelbiama gegužės 11 d. vyksiančiame šventiniame renginyje.

Balsuoti galima keliais, labiausiai tinkamais skaitytojams būdais: trumposiomis žinutėmis, kerpant iš laikraščio kuponus ir balsuojant dienraščio „Klaipėda“ internetiniame portale klaipeda.diena.lt, rubrikoje „Metų klaipėdietė“.

Trumposios žinutės ir laikraščio kuponai prilyginami 10 taškų, kiekvienas balsas portale vertinamas kaip vienas taškas.

Rūpindamiesi skaitytojų ir redakcijos darbuotojų saugumu, konkurso organizatoriai prašo balsavimo lapelius į balsadėžes nešti ne po vieną, bet vienu kartu visą pluoštą, kad būtų kuo mažiau kontaktų.

Dar geriau balsavimo lapelius siųsti paštu.

Tai galima padaryti adresu: Metų klaipėdietės rinkimams, dienraštis „Klaipėda“, Naujojo Sodo g. 1A, „K centras“, 92118 Klaipėda arba atnešti ir įmesti į specialias balsadėžes redakcijos skyriuje Naujojo Sodo g. 1A.

Ypatinga pagalba

Renginio globėjas – Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Dienraštis „Klaipėda“ dėkoja ilgamečiam Metų klaipėdietės rinkimų garbės mecenatui – nekilnojamojo turto valdymo įmonei „Mūsų laikas“.

Pagrindinis rėmėjas – bendrovė „Švyturys-Utenos alus“.

Kiti rėmėjai: lietuviško kapitalo integruotas medienos perdirbimo įmonių holdingas „Vakarų medienos grupė“, aplinkosaugos uoste sprendimus ir paslaugas teikianti įmonė „Parsekas“ ir Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ – moderni krovos kompanija, teikianti krovinių perkrovimo, krovinių sukaupimo bei kitas transporto-logistikos paslaugas.

Išrinktos Metų klaipėdietės

Pirmąja Metų klaipėdiete 2003-iaisiais tapo sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

2004-aisiais šį garbingą titulą pelnė Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.

Trečiąja Metų klaipėdiete paskelbta 2005-ųjų paralimpinių žaidynių Atėnuose čempionė, „Vyturio“ vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoja Aldona Grigaliūnienė.

2006-aisiais daugiausia balsų klaipėdiečiai atidavė Lietuvos jūrų muziejaus direktorei Olgai Žalienei.

2007 m. Metų klaipėdiete tituluota Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

2008-aisiais rinkėjai savo simpatijas skyrė M.Mažvydo mokyklos pradinių klasių mokytojai Žanetai Norkuvienei – daugiavaikei mamai, auginančiai tris savus ir tris globojamus vaikus.

2009-aisiais Metų klaipėdietės regalijos įteiktos Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovei Ingai Grubliauskienei.

2010 m. klaipėdiečiai daugiausia balsų atidavė uostamiesčio verslininkei Nijolei Hansen.

2011-aisiais gausiausio klaipėdiečių palaikymo susilaukė verslininkė, filantropė Loreta Bosienė.

2012-aisiais Metų klaipėdiete tapo juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago.

2013 m. Metų klaipėdiete buvo tituluota dokumentinių filmų kūrėja ir filantropė Dalia Kanclerytė.

2014 m. nugalėtoja paskelbta Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ vadovė Janina Tulabienė.

2015-ųjų Metų klaipėdiete tapo Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė Aldona Kerpytė.

2016-ųjų Metų klaipėdietės titulą laimėjo gydytoja, Klaipėdos universitetinės ligoninės dermatologė Jolanta Česienė.

2017 m. Metų klaipėdiete išrinkta gyvūnų prieglaudos „Būk mano draugas“ direktorė Galina Kučinskienė.

2018 m. Metų klaipėdiete tapo Karalienės Luizės jaunimo centro dailės studijos „Varsa“ mokytoja Loreta Laurinavičienė.

2019 m. Metų klaipėdiete tapo šunų globėja Skaistė Svidraitė – tikra šių gyvūnų psichologė, dalį savo sodybos paskyrusi šunų prieglaudai.

2020 m. laimėtoja tapo Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos-ginekologijos departamento bendrosios praktikos slaugytoja Jūratė Rekašienė, išgelbėjusi lauke paliktam naujagimiui gyvybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To tramvajus

To tramvajus portretas
Jei būtum skaites iki pabaigos, būtum perskaites kad hi jau apdovanota.

Tramvajaus bildesys

Tramvajaus bildesys portretas
kodėl džiazuojanti siurbėlė nenominuota?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

    1
  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    4
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    13
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
Daugiau straipsnių