„Metų klaipėdietės“ vakaras – visai Lietuvai

Iškilmingas „Metų klaipėdietės“ konkurso laimėtojos paskelbimo vakaras šiemet buvo kiek kitoks nei kelerius pastaruosius metus. Pasak renginio dalyvių ir svečių, įvairovė, pokyčiai suteikia jam gaivumo ir netikėtumo, o tai visada yra malonus siurprizas.

Vertos pagarbos ir padėkos

„Metų klaipėdietės“ konkursas, rengiamas siekiant pagerbti klaipėdietes, kurios savo darbu ir pasiekimais garsina mūsų miestą, atsidavusiai dirba čia gyvenančių žmonių labui, pelnė daugybės klaipėdiečių įvertinimą ir pagarbą.

Konkurso sąlygos neleidžia į pretendenčių sąrašą įtraukti politikių. Taip stengiamasi, kad konkursas nebūtų išnaudojamas politinei kovai.

Dienraščio „Klaipėda“ darbuotojai pastebėjo, kad, nepaisant skeptikų manymo, jog ateis laikas, kai esą nebebus kam pretenduoti į Metų klaipėdietės titulą, kasmet pretendenčių sąraše būna vis naujų moterų pavardžių, kurios yra vertos didžiulės pagarbos ir padėkos, o jų veiklos sritys ir nuopelnai apima įvairiausias gyvenimo sritis.

Šiemet daugiau dėmesio skirta įvairių meno sričių ir sporto atstovėms.

Šių metų klaipėdiete tapusi Diana Mačiūtė yra daugybės kiokušin karatė varžybų nugalėtoja, dukart pripažinta geriausia metų trenere, šios sporto šakos federacijos prezidiumo narė, pasaulio ir Europos čempionė, pedagogė, gebanti ugdyti taip savo auklėtinius, kad jie taptų švarios sielos žmonėmis.

Dėmesys – menams ir mokslui

Šokiai, kurie reikalauja daug fizinių jėgų bei tinkamo pasirengimo, taip pat galėtų būti prilyginami sportui.

Šiemet konkurso finalą pasiekė linijinių šokių mokyklos „Linedance LT“ įkūrėja Klaipėdoje Rūta Židžiūnienė. Choreografė, pedagogė, tarptautinių linijinių šokių festivalių organizatorė juos rengia Palangoje, Maroke, Ispanijoje ir taip garsina Klaipėdos vardą už Lietuvos ribų. Ji organizuoja tarptautinę šokių stovyklą vaikams ir suaugusiesiems bei WCDF tarptautines reitingines šokių varžybas.

Konkurso finale buvo ir Klaipėdos kultūros magistrė, menininkė Angelina Banytė, kurios darbus mato besilankantieji Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje, žmonės žino ir daugiau jos darbų, žavisi šios moters santūrumu.

Teatro meno mėgėjai pastebėjo ir aktyviai balsavo už neprofesionalaus teatro ARTYN įkūrėją bei režisierę, Klaipėdoje aktyviai dirbančią ketverius metus Martą Vendland. Ypač imponuoja jos noras padėti suaugusiems žmonėms realizuoti savo senas svajones. Ji tam įsteigė meno namus.

Vakaro metu ant pakylos buvo pakviesta dar viena uostamiesčio kūrėja – Loreta Narvilaitė. Kompozitorė, kurios kūrinius miesto žmonės girdi įvairių festivalių metu. Klaipėdos koncertų salės repertuaro meno vadovė L. Narvilaitė ugdo klaipėdiečių meninį skonį sudarydama keturių klasikinės muzikos festivalių programą. Kasmet jai tenka atrinkti ir sustyguoti apie 200 koncertų.

Mokslo sričiai šiemet konkurse atstovavo Indrė Razbadauskaitė-Venskė, skatinanti jaunimą domėtis verslumu, rinkodara, atrasti savyje lyderius. Ši jauna moteris dėsto tarptautiniame LCC universitete, ISM ir VU verslo mokykloje, yra Lietuvos marketingo asociacijos Klaipėdos skyriaus pirmininkė, daug laiko atiduoda mentoriaudama įvairiose programose su Inovacijų agentūra bei „Junior Achievement“ programomis.

Pakvietė į piliavietę

Šiemet konkursas vyko 21-ąjį kartą, tradiciškai jis sulaukė Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos dėmesio. Renginio vedėjas perskaitė konkurso dalyvėms skirtą jo sveikinimo kalbą.

Šiemet nepamirštas ir aktualiausias mums visiems karo Ukrainoje skaudulys. Visi susirinkusieji tylos minute pagerbė šiame kare žuvusių atminimą.

Į renginį tradiciškai kviečiamos visos ankstesnės Metų klaipėdietės, šių metų konkurso finalininkės, miesto meras, renginio mecenatai, rėmėjai, miesto kultūros ir meno veikėjai, politikai, įvairių institucijų atstovai.

Iškilmės šį kartą surengtos pačioje Klaipėdos širdyje – piliavietėje įrengtoje konferencijų salėje.

Ne vienerius metus šis vakaras vyko Klaipėdos dramos teatre, jis buvo surengtas ir Klaipėdos koncertų salėje, viešbučio „Aurora“ konferencijų salėje bei kitose įspūdingiausiose miesto erdvėse.

Ne vienas svečias atviravo, kad piliavietės konferencijų salėje apsilankė pirmą kartą, todėl domėjosi, kaip būtent čia atrodys pavasario ir moteriškumo šventė.

Vakaras buvo transliuojamas per „Balticum TV“, „Facebook“ paskyrą „Dienraštis „Klaipėda“, jį galima buvo peržiūrėti ir interneto portale www.klaipeda.diena.lt.

Ant scenos – žvaigždės

Renginį vedė ilgą laiką solistu Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre dirbęs Rokas Spalinskas. Išvaizdus dainininkas atliko ir kelias dainas.

„Man, tikram klaipėdiečiui, šis renginys buvo daugiau nei vienas iš daugybės darbų. Jaučiau didžiulę atsakomybę, kartu turiu pasakyti, kad buvo garbė vesti tokį vakarą. Esu savo miesto patriotas, todėl dirbdamas šiame renginyje labai džiaugiausi. Nors dabar esu laisvai samdomas artistas ir dažniau būnu Vilniuje arba Kaune, man visada labai gera grįžti į Klaipėdą, net nesvarstau galimybės persikelti gyventi kur nors kitur. Visada stengiuosi savo darbą atlikti atsakingai, bet šio renginio išskirtinumas mane vertė dar labiau pasistengti, kad viskas vyktų kuo geriausiai. Man be galo graži idėja rasti ir padėkoti moterims, dirbančioms savo miesto žmonių labui, tikiuosi, kad šis renginys gyvuos dar ilgus metus“, – teigė R. Spalinskas.

Vakaro metu pasirodė atlikėjas Paulius Barzinskis, naujame dainininkės amplua pasirodė Klaipėdos kamerinio orkestro muzikantė Kornelija Kupšytė.

Daug gražių akimirkų žiūrovams suteikė televizijos projektų žvaigždė atlikėja Julija Jegorova.

Žiūrovus muzikavimu džiugino Klaipėdos styginių kvartetas – smuikininkai Tomas Cinelis ir Teodora Morta Staigė, altininkas Edvinas Kaziukaitis, violončelininkė K. Kupšytė.

Man patinka, kai renginys yra dvasingas.

Didžiausia vakaro žvaigžde tapo vienas ryškiausių tradicinio džiazo pianistų Lietuvoje Saulius Šiaučiulis.

„Esu Metų klaipėdietės pagerbimo vakare dalyvavęs ir anksčiau. Tai labai prasmingas konkursas, kartu labai džiaugiuosi jo universalumu. Tiek daug įvairių gyvenimo sričių jame atspindėta, kad pastebimos ir paprastą kasdienį darbą dirbančios moterys. Kiekvienas žmogus yra labai subtilus, džiaugiuosi, kad šiemet daug dėmesio susilaukė menininkės. Man patinka, kai renginys yra dvasingas. Šiemet renginys buvo labai vykęs, neperkrautas“, – negailėjo pagyrų maestro S. Šiaučiulis.

Jis pagyrė organizatorius, kad ant stalų oficialiojoje dalyje stovėjo tik vanduo, o vaišės svečių laukė antrojoje dalyje, todėl atlikėjai galėjo jausti žiūrovų dėmesį.

S. Šiaučiulis pagyrė ir vedėjo darbą, vadindamas jį ne tik geru dainininku, bet ir puikiu vedėju, kartu pagyręs ir renginio režisierių Tomą Jašinską.

„Buvo labai gerų akcentų. Labai gerai dirbo televizijos darbuotojai, tai – savo srities profesionalai. Ypač puiki buvo atlikėja Julija Jegorova, ji turi ne tik gerą balsą, bet ir puikiai atrodo ant scenos. Esu dėkingas už tai, kad organizatoriai mane pakvietė“, – kalbėjo scenos senbuvis S. Šiaučiulis.

Tradiciškai remia konkursą

„Metų klaipėdietės“ konkurso organizatoriai dėkoja konkurso garbės mecenatui – nekilnojamojo turto valdymo įmonei „Mūsų laikas“ ir jos vadovui Rimantui Cibauskui.

Ne vienerius metus renginio pagrindiniais rėmėjais įvardijami bendrovė „Švyturys GO nealkoholinis“ bei Jūrų krovinių kompanija BEGA.

„Metų klaipėdietės“ rėmėjai yra aplinkosaugos uoste sprendimus ir paslaugas teikianti įmonė „Parsekas“, tarptautinė laivybos ir logistikos įmonė DFDS, kardiologijos klinika „Testas“.

Renginio partneriai yra lietuviško kapitalo integruotas medienos perdirbimo įmonių holdingas „Vakarų medienos grupė“, odontologijos klinika „Vaidenta“, Medicinos centras „Lorna“.

Moterims įteiktas įspūdingas puokštes komponavo įmonės „Graži gėlė“ floristai.

Renginio techninį aptarnavimą užtikrino „Pro DJ“, transliacija pasirūpino „LiveVideo“, režisavo „Teorema teatras“.

Misija: R. Spalinskas teigė, kad vesti „Metų klaipėdietės“ iškilmingą vakarą jam buvo garbė ir malonumas. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Žvaigždė: maestro S. Šiaučiulis Metų klaipėdietės nominavimo vakare dalyvavo ne pirmą kartą. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Staigmena: K. Kupšytė ne tik griežė violončele, bet ir dainavo. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Charizma: J. Jegorova užbūrė svečius ne tik dainavimu, bet ir vidine savo jėga. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Klasika: renginio svečius maloniai nustebino Klaipėdos styginių kvartetas. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Reda, Rimantas ir Rugilė Cibauskai. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Diana ir Tadas Širvinskai. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Regina ir Aloyzas Kuzmarskiai. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Algirdas Valiulis. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Nijolė ir Niels Hansen. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Loreta Laurinavičienė ir Violeta Beresnevičienė. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Eglė Radzevičienė ir Loreta Bosienė. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Jolanta Juškevičienė. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Irmina ir Virginijus Jurgelevičiai. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Dainius ir Aušra Vėsai. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Olga Žalienė ir Rūta Židžiūnienė. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Vidas Milkevičius, Justė Šiuipienė, Tomas Jašinskas. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Aistė Kundrotaitė ir Dovydas Bajoras. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Irena ir Valentinas Greičiūnai. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Daiva ir Artūras Razbadauskai. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Aldona ir Gedvydas Grigaliūnai. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Jūratė ir Irmantas Rekašiai. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Indrė Razbadauskaitė-Venskė ir jos vyras Tadas. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Rūta ir Žilvaras Židžiūnai. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Marta ir Albert Vedland. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Angelina Banytė (dešinėje) su seserimi Kristina. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Loreta Narvilaitė. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.

Padėka: pirmajai Metų klaipėdietei S. Idzelevičienei iki šiol reiškiama didžiulė pagarba. Vytauto Liaudanskio ir Mato Baranausko nuotr.


Metų klaipėdietėmis jau yra tapusios

2003 m. – Skaistutė Idzelevičienė,

2004 m. – Klaudija Bobianskienė,

2005 m. – Aldona Grigaliūnienė,

2006 m. – Olga Žalienė,

2007 m. – Kristina Vintilaitė,

2008 m. – Žaneta Norkuvienė,

2009 m. – Inga Grubliauskienė,

2010 m. – Nijolė Hansen,

2011 m. – Loreta Bosienė,

2012 m. – Jurga Karčiauskaitė-Lago,

2013 m. – Dalia Kanclerytė,

2014 m. – Janina Tulabienė,

2015 m. – Aldona Kerpytė,

2016 m. – Jolanta Česienė,

2017 m. – Galina Kučinskienė,

2018 m. – Loreta Laurinavičienė,

2019 m. – Skaistė Svidraitė,

2020 m. – Jūratė Rekašienė,

2021 m. – Maja Tarachovskaja,

2022 m. – Sofija Kanaverskytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas01

Jonas01 portretas
Pardon, Kuzmarskių šeima -ok, legit.

Jonas01

Jonas01 portretas
Kas visi tie žmonės?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių